Ugrás a tartalomra

Lawrence Jones: A Planned Parenthood továbbra is kiáll rasszista múltja mellett

A "Cross Country" műsorvezetője azt mondja, hogy "azt hitte, a demokraták már szakítottak Margaret Sangerrel".

A "Cross Country" műsorvezetője, Lawrence Jones szombaton kiemelte, hogy a Planned Parenthood vitathatóan rasszista öröksége még ma is fennáll.

"Azt hittem, a demokraták szakítottak Margaret Sangerrel. De ha ez így van, akkor miért harsogja Janet Yellen az ő kiáltványát a Kongresszus előtt? Persze mindannyian tudtuk, hogy ez csak álca. Csak azért, mert eltávolították a nevét egy épületről, még nem jelenti azt, hogy elszakadtak az ő vezérelveitől"

-fogalmazott.

"Ha nem hisznek nekem, nézzék csak meg a Planned Parenthood létesítményeinek helyét. Az Életkérdések Intézet 2017-es jelentése szerint a Planned Parenthood megacentrumok 88%-a színesbőrű nőket céloz meg, 80%-uk kifejezetten a fekete közösségeket, 56%-uk pedig a spanyol és latin-amerikai környékeket. Ezek csak a számok"

-emelte ki.

"Nincsenek abban a helyzetben, hogy gondoskodjanak a gyerekeikről, ezért ne válasszák az életet, különben azok a gyerekek szegényen nőnek fel, és maguk is rosszabbul járnak. Sangernek volt erre egy definíciója. Ő ezeket az anyákat alkalmatlannak nevezte. Számára az alkalmasság a faji hovatartozásban, a fizikai és társadalmi-gazdasági képzettségben, valamint a mentális alkalmasságban volt mérhető"

-hangsúlyozta.

(FOX)

Legfrissebb