Ugrás a tartalomra

A pedofilok elkezdték a virtuális valóságot használni a friss adatok szerint

Emellett rekordszámú esetet jegyeztek fel Angliában és Walesben, amelyek gyermekekről készült obszcén képekkel kapcsolatosak.

Fotó: Unsplash

A rendőrség adatai szerint a pedofilok elkezdték használni a  virtuális valóság headseteket a gyermekbántalmazásról készült képek megtekintéséhez - számolt be a SkyNews.

E technológia használatát 2021/22-ben nyolc esetnél jegyezték fel - ez az első alkalom, hogy ezt a technológiát konkrétan megemlítik a bűnügyi jelentésekben.

Ebben az időszakban a rendőrség 30 925 olyan bűncselekményt jegyzett fel, amelyek gyermekekről készült obszcén képekkel kapcsolatosak - ez a legmagasabb szám, amelyet Angliában és Walesben az biztonsági erők feljegyeztek.

Ezek közül 9 888 esetben jegyeztek fel közösségi média- vagy játékoldalt - köztük a Snapchatet 4293 alkalommal, a Facebookot 1361 alkalommal, az Instagramot 1363 alkalommal és a WhatsAppot 547 alkalommal.

Az adatokat összegyűjtő NSPCC számos módosítást kér az online biztonságról szóló törvényjavaslathoz annak érdekében, hogy több gyermek ne legyen kitéve a visszaéléseknek.

"Ezek az új adatok hihetetlenül riasztóak, de csak a jéghegy csúcsát tükrözik annak, amit a gyermekek az interneten tapasztalnak"

-mondta el Sir Peter Wanless, az NSPCC vezérigazgatója.

"Olyan fiataloktól hallunk, akik tehetetlennek és cserbenhagyottnak érzik magukat, mivel az online szexuális visszaélések normalizálódásának veszélye fenyegeti a gyermekek egy generációját"

-emelte ki.

"A kormány a gyermekek és családok mellett kiálló gyermekbiztonsági szószóló kinevezésével biztosíthatja, hogy az online biztonságról szóló törvényjavaslat rendszerszerűen megelőzze a visszaéléseket"

-hangsúlyozta.

Az NSPCC olyan törvénymódosítást is szeretne, amelynek értelmében a közösségi médiaoldalak vezetői büntetőjogi felelősségre vonhatóak lennének, ha a gyermekek visszaéléseknek vannak kitéve.

"Megbocsáthatatlan lenne, ha öt év múlva még mindig a közösségi médiában elterjedt, mindent átható visszaélésekkel szemben játszanánk a felzárkózást"

-emelték ki.

(Sky News)

Legfrissebb