Ugrás a tartalomra

A pedofília súlyos következményei - Jantek Gyöngyvér

A Hit Rádió legfrissebb adásában Jantek Gyöngyvér beszélt a pedofília következményeiről.

Jantek Gyöngyvér

A Hit Rádió Top 7 című műsorának legfrissebb adásában Jantek Gyöngyvér, klinikai szakpszichológus beszélt a pedofília különböző fajtáinak súlyos következményeiről.

Pedofília fogalma és megkülönböztetése:
Jantek Gyöngyvér elmondta, hogy a pedofília a prepubertás (serdülőkor előtti) gyerekek iránt érzett szexuális vágyat jelenti. Pszichológus szakértőnk hangsúlyozta, hogy a pedofil személyek nem minden esetben lépnek tényleges kapcsolatba gyerekekkel, és hogy a társadalomban gyakran félreértelmezik ezt a fogalmat.

"A köznyelven a gyerekekkel szemben elkövetett szexuális abúzust gyakran pedofíliaként azonosítjuk, ám ez nem mindig állja meg a helyét."

- mondta Jantek Gyöngyvér.

Beleegyezés és jogi korhatárok:
A beleegyezési korhatár jelentőségét és a fiatalok védelmét tárgyalva, szakértőnk kiemelte, hogy a jogi korhatárak önmagukban nem elegendőek a fiatalok védelmére. Szó esett arról, hogy a manipuláció és a pszichológiai nyomás hogyan befolyásolhatja a gyerekek döntéseit.

"Egy állami gondozott gyermek, aki szeretet hiányában nő fel, könnyen beleegyezhet olyan helyzetekbe, amelyeket később bánt meg."

- részletezte Jantek Gyöngyvér.

A pedofília társadalmi és pszichológiai háttere:
A beszélgetés során szakértőnk a pedofília pszichológiai hátteréről is beszélt, kiemelte, hogy a pedofilok gyakran maguk is hasonló bántalmazáson mentek keresztül gyermekkorukban.

"Sok esetben a pedofil személyek maguk is áldozatai voltak gyermekkori szexuális abúzusnak."

- emelte ki Jantek Gyöngyvér.

Legfrissebb