Ugrás a tartalomra

A pápa marad a Twitteren, miközben több celeb is "dezinformációt" kiáltva távozott

Miközben rengeteg celeb és médiaszemélyiség döntött úgy, hogy távozik a Twitterről azt követően, hogy Elon Musk milliárdos felvásárolta azt, Ferenc pápa megköszönte követőinek a támogatást Twitteren és a közösség további építésére buzdított.

"Köszönöm mindenkinek, aki követ engem ezen a fiókon, amelyet 10 évvel ezelőtt azért nyitottunk, hogy az evangélium örömét hirdessük. Folytassuk tovább ennek a hálózatnak kiépítését, mint szabad teret a találkozás és a párbeszéd előmozdítására, és annak megbecsülésére, ami összeköt bennünket"

-írta.

A bejegyzést maga Elon Musk is likeolta. A Twittert elhagyó meghatározóbb hírességek között van eddig Elton John, Jim Carrey és Gigi Hadid is. A milliárdost azzal vádolják, hogy szólásszabadság centrikus filozófiájával "tönkreteszi" a platformot és a "dezinformáció" elterjedését idézi elő.

A milliárdos a Twitter eddig fel nem fedett belső dokumentumaiból is többet nyilvánosságra hozott. Így váltak elérhetővé iratok, amelyben Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a történetét feldolgozó oknyomozó anyagok elhallgattatásáról és az amerikai választások befolyásolásáról is előkerültek bizonyítékok.

(Hit Rádió)

Legfrissebb