Ugrás a tartalomra

A németek ötöde szerint túl könnyű abortuszt kérni és más szabályozás kellene

Minden ötödik német úgy találja, hogy a nők túl könnyen végezhetnek abortuszt az országban - mutatta ki egy felmérés.

Összességében a 2039 válaszadó 19 százaléka gondolja úgy, hogy az abortusznak nem kellene olyan könnyen elérhetőnek lennie, mint most. A felmérés 2039 válaszadójának kevesebb mint fele (42 százalék) nem értett egyet azzal az állítással, hogy a németek abortuszhoz való hozzáférése túl nyitott.

A fiatalabb válaszadók nagyobb valószínűséggel voltak elégedetlenek a jelenlegi abortusztörvényekkel. A 18-29 évesek 21 százaléka értett egyet azzal, hogy túlságosan nyitott a lehetőség a terhességmegszakításra. Az 50-59 évesek körében ez az arány 18 százalék.

Az abortuszról alkotott nézetek láthatóan különböznek a keresztény felekezetek között. A németországi (független) szabadegyházak tagjai a legkritikusabbak az abortusztörvényt illetően. Közel felük (46 százalék) úgy gondolja, hogy az abortuszhoz való hozzáférés túlságosan egyszerű, a katolikusok 21 százaléka osztja ezt a véleményt, míg a protestánsok 17 százaléka ért ezzel egyet.

Az abortuszhoz való hozzáféréssel kapcsolatos negatív véleményt a muszlimok 24 százaléka osztja, a világiak 15 százaléka pedig egyetért ezzel.

(CNE)

Legfrissebb