Ugrás a tartalomra

A német keresztény rendőrök fellépést követelnek a migránsokkal szemben

"Szeretnénk, ha az okokat elemeznék és nyíltan megneveznék"

Szilveszterkor több német városban is támadás érte a készenléti szolgálatokat és a Keresztény Rendőrszövetség elnöke szerint a migránsok jelentik a problémát.

Holger Clas hamburgi főnyomozó az IDEA német keresztény sajtóügynökségnek adott interjújában bírálta a politikusokat és a médiát. Clas szerint évek óta ugyanazokkal a reflexekkel reagálnak a rendőrök, tűzoltók és mentősök elleni növekvő erőszakra.

"Szeretnénk, ha az okokat elemeznék és nyíltan megneveznék

-fogalmazott.

Clasnak van elképzelése arról is, hogy kik állnak a támadások mögött.

"Mindenki számára világos, hogy ezek az incidensek gyakran olyan hátrányos helyzetű területeken történnek, ahol magas a migránsok aránya. Sajnos gyakran van dolgunk olyan emberekkel, akik elutasítják az életmódunkat"

- mondja Clas. A készenléti szolgálatok azt tapasztalták, hogy az emberek az állam képviselőinek tekintik őket, ami miatt egyes bevándorlók belső távolságtartással és agresszióval viseltetnek irányukba.

Az egyesület vezetője kritikusan szólt a rendőrszakszervezet azon követeléséről is, hogy vezessenek be általános "petárdatilalmat". Szerinte egy ilyen intézkedés a szilvesztert békésen ünneplő emberek túlnyomó többségét érinti, és nem segít a mentőszolgálatok elleni erőszak okainak leküzdésében.

Szilveszter éjjelén a berlini rendőrségnek és tűzoltóságnak csaknem négyezer bevetést kellett végrehajtania. Legalább 38 bevetésükön támadás érte őket - írja a Sächsische Zeitung.

(CNE)

Legfrissebb