Ugrás a tartalomra

A német katolikus egyház módosítja munkaügyi szabályait az LMBTQ alkalmazottak miatt

Németországban az esetek többségében a katolikus egyház alkalmazottait többé nem fogják elbocsátani tisztségükből, ha másodszorra házasságot kötnek vagy azonos nemű kapcsolatban élnek.

Eddig a katolikus egyház alkalmazottai elveszíthették az állásukat, ha nyíltan vállalták, hogy azonos neműek élettársi kapcsolatában élnek, vagy ha válás után újraházasodtak.

Az új foglalkoztatási irányelvek a katolikus egyház és a Caritas közel 800 ezer alkalmazottjára vonatkoznak majd - számolt be a CNE News. A hír a Vatikán és az összes németországi püspök közötti egyhetes tárgyalások után került napvilágra. A németek a homoszexualitással kapcsolatos engedékenyebb megközelítést támogatják.

Egy hétig tartó tárgyalás végén Georg Baetzing püspök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Vatikán véleménye a homoszexualitásról és a női papokról "le van zárva", annak ellenére, hogy ő "kidolgozni és megvitatni" szeretné.

Miközben a német püspökök új foglalkoztatási keretet szeretnének teremteni a hazájukban dolgozók számára, a csoport azt mondja, hogy mindenkinek lehetővé kívánják tenni, hogy "egy olyan egyházat képviseljen, amely az embereket szolgálja". Azt állítják, hogy nincs joguk elbocsátani embereket személyes döntéseik vagy identitásuk miatt.

A kedden Bonnban tett bejelentést a csoport így fogalmazott: "A magánélet alapvető területe nem képezi jogi értékelés tárgyát, és kívül esik a munkáltató hatókörén".

"Ez a jogilag sérthetetlen zóna különösen a személyes kapcsolatok formájára és a magánszférára terjed ki"

- folytatták.

A 27 német egyházmegye püspökeinek kétharmada helyeselte a döntést.

(Premier Christian News)

Legfrissebb