Ugrás a tartalomra

A második fellebbezés elutasítva: szerdán lekapcsolhatják Archie Battersbeet a lélegeztetőgépről

Mint ahogyan a szívszorító történet alakulásáról a Hit Rádió is beszámolt, Archie-t április 7-én találták eszméletlenül otthonában egy tragikus balesetben. Agysérülést szenvedett, azóta nem tért magához.


Meghallgatnád inkább? 🎧 Napi hír podcastunkban ezt a hírt is megtalálod! 👇A Londoni Királyi Kórházban ápolják, ahol az orvosok le akarják venni a lélegeztetőgépről. A Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy Archie "legjobb érdeke" a halál.

A Christian Legal Center (CLC) támogatásával szülei, Hollie Dance és Paul Battersbee a múlt héten a Fellebbviteli Bírósághoz fordultak, hogy megtámadják ezt az ítéletet. Ms Dance elmondta, hogy fia a balesete előtt érdeklődést mutatott a kereszténység iránt, és nem szeretné, ha kikapcsolnák a létfenntartását. Archie mindkét szülője úgy gondolja, hogy több időt kellene adni neki, hogy felépüljön.

A mai ítéletben a Fellebbviteli Bíróság bírái, Sir Andrew McFarlane, Lady Justice King és Lord Justice Peter Jackson kijelentették, hogy az orvosok jogszerűen megszüntethetik Archie életfenntartó tevékenységét.

Sir Andrew elmondta, hogy az egészségügyi személyzet "nem látott életjeleket" Archie-ban, és "minden testi funkcióját mesterséges eszközökkel tartják fenn" - írja a BBC.

Azt is mondta, hogy Archie vallási meggyőződése "nem elegendő" ahhoz, hogy igazolja az életfenntartás folytatását.

Az ítéletre válaszolva Ms Dance azt mondta:

"Csak azt kértük a kezdetektől fogva, hogy Archie-nak több időt kapjunk, és tartsák tiszteletben Archie kívánságait és a miénket. Amíg Archie él, soha nem mondok le róla."

-mondta.

"Amikor meg kell halnia, úgy gondoljuk, hogy annak Isten módján és Isten idejében kell történnie. Mi ez a rohanás? Miért akarja a kórház és a bíróságok annyira, hogy ezt a lehető leggyorsabban keresztülvigyék?"

-emelte ki.

"Nem hiszem, hogy van valami "méltóságos" Archie halálának megtervezésében. Számomra ez lenne a legtraumatikusabb eredmény.”

-tette hozzá.

"A legfelsőbb bírák azonban azt mondták nekünk, hogy ez a törvény. Ha ez így van, a törvénynek változnia kell."

-hangsúlyozta a szülő.

A CLC közölte, hogy a család most mérlegeli jogi lehetőségeit, és szerda 14 óráig van felfüggesztve a végrehajtás.

A CLC vezérigazgatója, Andrea Williams így nyilatkozott:

"Archie szülei nem irreálisak. Könyörtelen jogi harcra kényszerítették őket, mert azt akarják, hogy kritikus állapotú fiuknak több idejük legyen, és minden esélyt megadjanak neki a gyógyulásra, bármilyen kicsik is ezek az esélyek.”

-mondta.

„A családoknak nem kellene a kórházakkal harcolniuk azért, hogy eldöntsék, mi a megfelelő a saját gyermeküknek.”

-hangsúlyozta.

(Christian Today)


Legfrissebb