Ugrás a tartalomra

A Liverpool meccs után kifakadt a Red Star izraeli edzője

Elmesélte egy 9 éves kisfiú történetét, akinek szüleit kivégezték a Hamász terroristái.

Barak Becher, a Red Star Belgrade izraeli származású edzője. - Kép forrása : time.news

Barak Becher, a Red Star Belgrade izraeli származású edzője az egész világnak üzent a kedd esti sajtótájékoztatón, a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

Barach a sajtótájékoztatón egy 9 éves kisfiú történetével ismertette az izraeli állampolgárok ellen elkövetett kegyetlen mészárlást, amelyet a Hamász terroristái hajtottak végre.- írja az egyik izraeli híroldal.

Míg a Hamász támadásainak áldozatául esett liverpool szurkolók emlékére készített zászlót eltávolították, a palesztin zászlók, szabadon loboghattak a stadionban. Kép forrása: Reuters BBB
"Tegnap beszéltem Michaellel. Ő egy elbűvölő, 9 éves kisfiú, aki imádja a focit, és a Barcelona rajongója. Október 7.-én hajnalban a Hamász terroristái betörtek az otthonukba, és meggyilkolták a szüleit. Neki, és 6 éves kishúgának, Abigélnek sikerült elrejtőzniük, míg a szüleiket lemészárolták. Elképesztő higgadtsággal hívták a rendőrséget, és 14 órán keresztül egy szekrényben rejtőzködtek, míg megmentették őket"

– számolt be a történtekről az edző.

"A meggyilkoltak közül sokan a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City és a Liverpool futballszurkolói voltak, és nem voltak tekintettel az ő halálukra. A labdarúgás világa nagy csalódást okozott nekem, és azon gondolkodom: Vajon minden csak a pénzről szól?"

fejtette ki véleményét Becher, reagálva a Liverpool- Everton meccsen történt eseményekre, ahol a szervezők eltávolították a Hamász támadása áldozatául esett 4 Liverpool szurkoló nevét és fényképét tartalmazó zászlót, míg a palesztin és a Gázát támogató zászlókat szabadon lobogtathatták az egyik lelátón.

A a time.news beszámolói szerint az angol liga botrányos reakciójával ellentétben a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) és a liga csapatai egyértelmű nyilatkozatokat adtak ki, és mindannyian elítélték a Hamász által elkövetett mészárlást, és kiálltak Izrael mellett. A Werder Bremen és a St. Pauli mérkőzésein például Izraelt támogató táblákat lengettek, és a foglyok hazatérését követelték, és amikor a Mainz és a Bayern München játékosai a Hamászt támogató posztokat töltöttek fel a közösségi oldalakra, felfüggesztették őket a csapatból.

Legfrissebb