Ugrás a tartalomra

A Leverkusen drukkerei szerint csak két nem létezik

A csapat klubvezetése nem volt elragadtatva.

Sokféle zenei stílus létezik, de csak két nem van” - áll a Leverkusen szurkolói által kifeszített transzparensen. Kép forrása: mandiner

Szembemegy a német törvényekkel az a transzparens, amelyet a Leverkusen drukkerei tartottak a magasba, mely szerint csak két nem létezik- számol be a mandiner.

Sokféle zenei stílus létezik, de csak két nem van

– állt egy futballszurkolók által kifeszített molinón.

A transzparenst a Bayer Leverkusen nevű német csapat ( amely mellesleg veretlenül vezeti a Bundesligát) drukkerei tartották a magasba.

Ez a német elsőosztályban meglehetősen szokatlan szurkolói megnyilvánulás, főleg az olyan nyugatnémet csapatok esetében, mint az Észak-Rajna-Vesztfáliai Leverkusen.

A német futball azonban úgy tűnik, nem tolerálja a fősodortól eltérő véleményeket. Jó példa erre Petry Zsolt esete is, akit a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata miatt két és fél éve kirúgta a Hertha BSC, a kapusedző csak a napokban kapott újra munkát a labdarúgás területén.

Ahogy várni lehetett, ebben az esetben sem maradt el a felháborodás, amely főleg kommentek formájában érkezett, de elhatárolódott a csapat klubvezetése is.

Ez az akció ízléstelen és helytelen volt, nincs semmi köze azokhoz az értékekhez, mint a nyitottság és a tolerancia, amelyeket a Bayer Leverkusen is képvisel

– mondta a Bildnek Fernando Carro, a Leverkusen ügyvezető igazgatója.

A mandiner szerint a Bayer szurkolói klubjának egyik vezetője elmondta, hogy a drapériát előtte senki sem látta, és nem lett leegyeztetve, így hivatalosan nem is lehetett volna ott. Az Express.de pedig hozzáteszi, hogy a kiírás Németországban törvénytelennek számít, mert hivatalosan három nem létezik az országban 2019 óta.

Legfrissebb