Ugrás a tartalomra

A legtöbb amerikai támogatja az imát az iskolai sportrendezvényeken

Photo by Dave Adamson / Unsplash

Egy új felmérés szerint a legtöbb amerikai támogatja az imát az állami iskolai sportrendezvényeken.

Az Associated Press és a NORC Közügyek Kutatóközpontja által készített felmérést azután tették közzé, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a nyár elején 6-3 arányban kimondta, hogy Joe Kennedy, Washington állam középiskolai futballedzője imádkozhat a pályán. Kennedy 7 éves jogi harcban állt a Bremerton Iskola Körzettel, amiért minden meccs után a futballpályán imádkozott.

A Faithwire szerint a tanulmány megállapította, hogy az amerikaiak 54 százaléka értett egyet a Legfelsőbb Bíróság döntésével, míg 22 százalékuk nem értett egyet, 23 százalékuk pedig semleges.

„Szilárd többség úgy gondolja, hogy egy csapatot imában vezető edzőnek (60 százalék), egy csapatot imában vezető játékosnak (64 százalék) és egy olyan edzőnek, aki a pályán imádkozik anélkül, hogy kérné a csapattól, hogy csatlakozzon hozzájuk (71 százalék), mind meg kell engedni hogy ezt tegye az állami középiskolai sportokban”

– jelentette az Associated Press.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók csaknem egynegyede (23 százalék) imádkozott egy-egy játék kimeneteléért. Az evangéliumi sportrajongóknak 35 százaléka és a más vallási hátterű szurkolók 21 százaléka mondta ugyanezt. Még a nem vallásos szurkolók is (15 százalék) elismerték, hogy imádkoztak csapatuk győzelméért.

A tanulmány azt is megjegyezte, hogy 10-ből 3 amerikai felnőtt úgy gondolja, hogy az ima „szerepet játszhat annak meghatározásában, hogy ki nyer egy sporteseményt, és hasonló százalékban azt mondják, hogy Isten is szerepet játszik ebben”.

A Lifeway Research 2016-os tanulmányában az amerikai felnőttek 88 százaléka azt mondta, Istent nem érdekli, melyik csapat nyeri a Super Bowlt. A megkérdezett keresztények (89 százalék) és más vallásúak (79 százalék) nagy többsége egyetértett.

„Korábbi kutatásaink kimutatták, hogy a legtöbb amerikai úgy gondolja, hogy Isten foglalkozik napi döntéseikkel”

– mondta Scott McConnell, a Lifeway Research ügyvezető igazgatója.

„A felmérés azonban azt mutatja, hogy az amerikaiak nem látják Istent úgy, mint akit érdekel kedvenc sportjuk”

-tette hozzá.

(Christian Headlines)

Legfrissebb