Ugrás a tartalomra
Photo by Mykola Makhlai / Unsplash

Peking tárgyalásokat folytat arról, hogy Kína fektessen be Oroszország meghatározó energetikai cégeibe - írta meg a Bloomberg.

Kína azt fontolgatja, hogy részesedést növel az orosz energia- és nyersanyagipari vállalatokban, például a Gazprom gázóriásban és az alumíniumgyártó United Co. Rusal International-ban.

Peking tárgyalásokat folytat állami tulajdonú cégeivel, köztük a China National Petroleum Corp.-val, a China Petroleum Corporationnel, az Aluminium Corp.-val és a China Minmetals Corp.-val az orosz vállalatokba történő esetleges befektetési lehetőségekről - közölték a Bloomberg forrásai.

Minden megállapodás a kínai import megerősítését jelentené, mivel a lépés az ország energia- és élelmezésbiztonságára helyezné a hangsúlyt – nem pedig Oroszország ukrajnai inváziójának támogatására - mondták.

A megbeszélések kezdeti szakaszban vannak, és nem feltétlenül vezetnek megállapodáshoz – mondták a Bloombergnek a nyilatkozó tisztviselők, akik névtelenséget kértek, mivel a megbeszélések nem nyilvánosak.

Legfrissebb