0279 Ugrás a tartalomra

A keresztények üldözésére vonatkozó állítások hamisak - állítja az indiai kormányzat

A kormány közölte a Legfelsőbb Bírósággal, hogy a beadványukban szereplő adatok hamisak.

Az indiai keresztények rossz képet festenek az országról azzal, hogy hamis állításokat hangoztatnak az ellenük irányuló támadásokról - állította az indiai szövetségi kormány a Legfelsőbb Bíróságon a keresztényüldözés megszüntetését kérő beadvány meghallgatása során.

A kormányt képviselő Tushar Mehta főügyész április 13-án a D. Y. Chandrachud főbíró által vezetett háromtagú bírói testületnek elmondta, hogy a beadványozók által az ügyük bizonyítására hivatkozott adatok nem helytállóak.

"A petíció benyújtói azt állítják, hogy mintegy 500 esetben történt keresztények elleni támadás. Mi mindent elküldtünk az államoknak. A támadások, amelyekről a petíció benyújtói beszélnek, a szomszédok közötti belső harcok, amelyekben az egyik keresztény volt. Ezek később megoldódtak. A megadott számok nem helytállóak"

- mondta Mehta a bírósághoz benyújtott eskü alatt tett nyilatkozatában.

A beadványt 2021-ben Peter Machado bangalore-i érsek nyújtotta be a Nemzeti Szolidaritási Fórummal és az Evangelical Fellowship of Indiával együtt, utasításokat kérve a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy vessen véget a közösség, az istentiszteleti helyeik és más intézményeik elleni támadásoknak.

A petíciót benyújtók az Egyesült Keresztény Fórum jelentésére hivatkoztak, amely szerint 2022-ben 597 keresztények elleni támadásnak volt tanúja az ország.

A szövetségi kormány azonban tagadja, hogy a közösséget támadás érte volna, mondván, hogy a keresztényüldözés bizonyítékaként leírt incidensek többsége "vagy hamis, vagy tévesen kivetített", és sürgette a bíróságot, hogy utasítsa el a beadványt.

A Legfelsőbb Bíróság 2022. szeptember 1-én utasított nyolc indiai államot, ahol több mint 20 keresztényellenes támadásról számoltak be, hogy adják meg a rendőrségi jelentések részleteit, a nyomozások állását, a letartóztatásokat és a bíróságon benyújtott vádakat a bűnösök felelősségre vonása érdekében.

A szövetségi kormányt arra utasították, hogy gyűjtse össze a jelentéseket és terjessze a Legfelsőbb Bíróság elé, ehelyett azonban a petíciót benyújtókat hibáztatták India külföldi megítélésének rontásáért.

"Így jelenik meg az országon kívül. Ez az az üzenet, ami a nyilvánosság felé megy, hogy a keresztények veszélyben vannak. Ez helytelen"

- mondta Mehta a legfelsőbb bíróságnak.

A beadványban állított incidensek többségét még csak nem is jelentették az állami hatóságoknak, és a bejelentett esetek közül számos esetet békésen, a két fél kölcsönös megegyezésével rendeztek - állította.

A szövetségi kormány azonban elismerte, hogy 155 esetben tettek panaszt a rendőrségen. A petíciót benyújtók ügyvédje több időt kért a kormány jelentésének tanulmányozására és a válasz benyújtására. A bíróság három hetet adott nekik.

(UCA News)

Legfrissebb