Ugrás a tartalomra

A kenyaiak nemzeti imanapot tartanak a rendkívüli szárazság enyhítése érdekében

Afrika keleti részén és Afrika szarván már a hatodik egymást követő sikertelen esős évszakra van kilátás.

Photo by Mike Erskine / Unsplash

Mivel Afrika keleti részén és Afrika szarván már a hatodik egymást követő sikertelen esős évszakra van kilátás, Kenya elnöke azt reméli, hogy egy nemzeti imanap segítségével végre megnyílnak az egek.

William Ruto, Kenya elnöke a múlt vasárnap a fővárostól, Nairobitól mintegy 100 mérföldre fekvő, aszály sújtotta Nakuru városában tartott istentiszteleten jelentette be az első imanap tervét.

"Kormányként kidolgozott terveket fogalmaztunk meg az élelmezésbiztonságra, vetőmagokat, bőséges műtrágyát és vízgyűjtési stratégiákat, beleértve a gátakat is. Most arra van szükségünk, hogy Isten küldjön nekünk esőt"

- mondta Ruto.

"Arra kérek minden embert minden vallásból, hogy imádkozzanak az országunkért"

-kérte.

Kenyát és más kelet-afrikai országokat az elmúlt évtizedek legsúlyosabb aszályos időjárása sújtja, ami terméskiesést, az állatállomány, a vadon élő állatok és a biológiai sokféleség pusztulását, valamint alultápláltságot okoz. Kenya gazdaságának nagy részét a hazai mezőgazdaság teszi ki.

Az ENSZ humanitárius szervezete a térségben jelenleg is tartó aszályt "gyorsan kibontakozó humanitárius katasztrófának" nevezte.

(Premier Christian News)

Legfrissebb