Ugrás a tartalomra

"A jövő terroristáinak kiképzését finanszírozzuk" - kifakadt a muszlim iskola miatt a floridai törvényhozó

A mecset egyik imámja állítólag a cionisták megsemmisitéséért imádkozott.

Életkép a floridai muszlim iskola tanóráiról. - Kép forrása Facebook/Reviver Academy

Randy Fine, floridai törvényhozó azzal vádol egy állami muszlim iskolát, hogy "jövőbeli terroristákat" képez ki.


A floridai oktatási minisztérium biztosához, Manny Diazhoz intézett írásbeli felszólításában Fine, az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Bizottság elnöke intézkedéseket sürgetett az akadémia adófizetők általi finanszírozásának leállítása érdekében, valamint követelte az akadémia tevékenységének alapos kivizsgálását.

Fine aggodalmának lényege abból ered, hogy a Reviver Academy tulajdonosa és működtetője a Masjid As-Sunnah An Nabawiyyah, egy észak-miami muszlim mecset. Fine-t különösen Dr. Fadi Kablawi, a Masjid As-Sunnah An Nabawiyyah imámja aggasztja.

Fine idézte Kablawi szavait, amelyek egy közelmúltbeli prédikációjában hangzottak ahol állítólag a zsidók elleni erőszakra szólított fel, és az izraeli rezsimet "a náciknál is rosszabbnak" ítélte.

Honlapja szerint a muszlim iskola célja, hogy "felkészítse az új generációt a megfelelő értékekkel, etikával, erkölccsel és látásmóddal a Koránból és a Szunnából, a tudást gyakorlati valósággá alakítsa, amely győzteseket csinál ebben a VILÁGBAN és a JÖVŐBEN, és az iszlám etikában és értékekben megalapozott GLOBÁLIS VEZETŐKET készítsen fel, akiknek világos a felelősségérzete a Allah felé, a világ gondnoksága és a társadalom iránti felelősség".

Fine azt írta:

"Kablawi imám népirtó nyelvezete világossá teszi, hogyan is néznek ki ezek az 'értékek, etikák és erkölcsök' - és hogy a zsidók megölése az imám szavaival élve 'saját felelősségük Allah előtt'.
"Szó szerint a jövő terroristáinak kiképzését finanszírozzuk. Nem Iránban, hanem itt."
"Ennek véget kell vetni, mégpedig azonnal. Felszólítom önöket, hogy azonnal függesszék fel a Reviver Academy madrassa jogosultságát az adófizetők támogatására, és indítsanak alapos vizsgálatot az iskola ügyében"

- tette hozzá.

Dr. Kablawi, aki fogorvosként is tevékenykedik, azt állította, hogy korábbi kijelentéseit kiragadták a kontextusból, állítása szerint ő csak egy imát intézett Allah-hoz a "zsarnok zsidók attrocitásai miatt".

"Nem erőszakra szólítottam fel, nem arra szólítottam fel senkit, hogy bántson bárkit is, egy tiszta imát mondtam a zsarnoki bűnözők ellen, akik gyilkolják a népemet."

Most már felszólították, hogy vonják vissza Kablawi fogorvosi engedélyét is, mert sok floridai törvényhozó, köztük Fine, "aggódik Dr. Kablawi uszító retorikája és az általa a pácienseire jelentett potenciális veszély miatt.".

Fine, aki az egyetlen zsidó republikánus a floridai képviselőházban, kiemelte Kablawi más ellentmondásos kijelentéseit is, amelyeket a mecsetben tartott előadásain tett.

Március 8-án például Kablawi állítólag így imádkozott:

"Ó Allah, hozd el a megsemmisülést az átkozott cionistákra".

(HT)

Legfrissebb