Ugrás a tartalomra

A járulékcsalással vádolt Iványi hitesezve alapít új rádiót

Az Oltalom egyesület rádiót indít, ennek bejelentésekor pedig vezetője, Iványi Gábor fontosnak tartotta azt is kijelenteni, hogy “a Hit Gyülekezete ránehezedett a Klubrádió hullámhosszára”.

Közösségi, közösségépítő rádiót indítana az Oltalom Karitatív Egyesület - írta meg a Hírklikk.

„Semmiképpen nem akarunk, nem is tudunk, és szeretnénk konkurálni a Klubrádióval vagy a Civil Rádióval, és a legkevésbé sem szeretnénk olyasmibe belecsúszni, mint amit a Hit Gyülekezete művelt. Ők ugye ránehezedtek a Klubrádió hullámhosszára, amint az ATV is a kormánypropaganda része lett”

–nyilatkozta Iványi az új rádió indításáról.

Nem ez az első alkalom, hogy Iványi a Hit Gyülekezetével szemben pozícionálja magát. Bartus László “Fesz lesz” című lejárató könyvének kiadásában például nem csak hogy közreműködött, hanem a műhöz a lelkész személyes hangvételű előszót írt, amelyben kiállt az abban leírt vádaskodások, rágalmak mellett, Isten áldását kérve a szerzőre. A leleplezőnek szánt műből még raklapnyi mennyiségben lehetett eladatlan példányokat felfedezni a NAV házkutatása során.

Az Oltalom közösség ellen eljárás indult korábban, mert az egyesület több, mint három milliárd forintnyi járulékot nem fizetett be. A gyanú szerint az egyesület évek óta törvénytelenül járt el és ezzel nemcsak a költségvetést, de a saját alkalmazottait is megkárosította - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Iványi Gábor tagadja, hogy módszeresen adót csalt volna és megkárosította volna alkalmazottait és ezt azzal a furcsa és bizonyított tényalapot egyenlőre nélkülöző állítással igyekezett alátámasztani,  hogy “igazából a magyar kormány tartozik közösségének”.

Azt állítva hogy ők üldözés áldozatai, a NAV eljárásból igyekezett Iványi az ellenzéki pártok segítségével politikai kérdést csinálni, annak ellenére hogy az adóhivatal által közzétett nyilatkozat szerint több évnyi visszaélésekről volt szó, milliárdos nagyságrendben.

Az Oltalom Karitatív Egyesület 2021-ben több mint hatezer adományozó felajánlásának köszönhetően 45 300 580 forintnyi támogatást kapott 1 százalékos felajánlásokból. Az eljárást megelőzően a felajánlók száma 2000 körül volt, a felajánlott összeg pedig 16,6 millió forint. Állítólag a Demokratikus Koalíció tagsága sietett segítségére a közösségnek.

Iványi korábban interjút adott a HVG-nek, amelyben „megrendült” keresztény hitéről  azt mondta, hogy „Jézus sem volt keresztény”, ugyanebben az interjúban pedig arról is beszámolt, hogy körülmetélkedett és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség november 6-i istentiszteletén héber nevet is kapott.

“Ha végignézek ezen az óriási gyümölcsöskerten, ami a kereszténység, akkor azt mondom, hogy ezek ehetetlen gyümölcsöt termő fák, amik legfeljebb árnyékot adnak”

-fogalmazott.

Legfrissebb