Ugrás a tartalomra

A Holland Bibliatársulat több ezer álcázott Bibliát küld az ukrán katonáknak

A különleges Bibliák álcázott borítóval rendelkeznek.

A hollandiai Református Bibliatársulat (GBS) közel tízezer Újszövetséget nyomtatott ki ukrán nyelven.

A különleges Bibliák álcázott borítóval rendelkeznek - írja a Reformatorisch Dagblad holland napilap a Bibliatársulat sajtóközleménye alapján. A könyveket Vshyvskin lelkipásztor osztotta szét, aki egy gyülekezet lelkésze az ukrán fővárostól, Kijevtől keletre fekvő Brováriban.

A katonák sokkal nyitottabbak a spirituális kérdésekre, mint korábban - mondta egy forrás a GBS-nek.

"A lövészárkokban nincsenek ateisták"

- mondta.

"A harcoló emberek folyamatosan szembesülnek a halállal, ezért most nyitottak a spirituális kérdésekre. Amikor a háború véget ér, a katonákat már nem érdekli. Most van egy egyedülálló lehetőség arra, hogy Bibliát adjunk nekik. Meg kell ismerniük az üdvösséghez vezető utat; szükségük van arra a támogatásra és vigaszra, amit a Biblia nyújthat"

-fogalmazott.


Vshyvskin lelkész mellett mások is aktívan részt vesznek a Biblia terjesztésében. Egy tízéves fiú a háború kezdete óta osztogatja az Újszövetséget a katonák között - állítja a GBS helyi fiókja.

"Arra bátorítja a katonákat, hogy higgyenek Istenben és imádkozzanak. Ő maga is ezt teszi minden nap. A katonák nagyon nagyra értékelik őt. Édesapját, aki keresztény volt, orosz katonák ölték meg, a holttestét elégették. Most ez a fiú a bátyjával és az édesanyjával él együtt, ez a brutális gyilkosság azonban nem változtatta meg a fiú rendíthetetlen hitét"

-mesélték.

Korábban a Norvég Bibliatársulat egy új ukrán nyelvű bibliafordítást mutatott be. A szervezet észrevette, hogy a háború sújtotta országban megnőtt az igény Isten Igéjére - számolt be a CNE tavaly áprilisban.

(CNE)

Legfrissebb