Ugrás a tartalomra

A hívő, élettársi kapcsolatban korábban nem élő felnőttek körében a legalacsonyabb a válások aránya

Új kutatások szerint azon vallásos felnőttek körében a legalacsonyabb a válások aránya, akik 20-as éveikben házasodtak össze, és nem éltek előtte együtt.

Photo by Sandy Millar / Unsplash

Az Institute for Family Studies kutatása megállapította, hogy a huszas években kötött házasság "nem akadálya a szórakozásnak, a szakmai sikernek vagy a stabil házasságnak" - írta Wilcox egy új blogbejegyzésében.

"Elemzéseink azt mutatják, hogy azok a vallásos férfiak és nők, akik huszonéves korukban házasodtak össze anélkül, hogy először élettársi kapcsolatban éltek volna, ma a legalacsonyabb a válás esélyekkel rendelkeznek Amerikában"

- írta Wilcox.

Többféle magyarázat is létezik, mondta Wilcox.

A 20-as éveikben járó vallásos egyedülállók például nagyobb valószínűséggel találkoznak más vallásos egyedülállókkal, akik osztják a családról alkotott elképzelésüket.

Az együttélés önmagában árthat a házasságnak. Az Institute for Family Studies külön kutatása szerint az élettársi kapcsolatban élő párok "15 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint azok, akik nem" - írta Wilcox.

Wilcox azt állította, hogy "ha más élettársi partnerekkel rendelkezett valaki a múltban, azzal leértékelheti házastársa értékét".

"Az ilyen összehasonlítások alááshatják a házasságot."

-írta.

(Christian Headlines)

Legfrissebb