Ugrás a tartalomra

A franciák 66 százaléka támogatná az illegális bevándorlók kitoloncolását

Photo by Paul Rysz / Unsplash

Egy közvélemény-kutatás szerint a franciák 66 százaléka támogatná az illegális bevándorlók, a terrorfigyelőlistán szereplő külföldiek és a külföldi bűnözők tömeges „remigrációját” Franciaországból.

Az Ifop cég által a Sud Radio megbízásából kiadott közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a franciák 66 százaléka támogatná az illegálisok, külföldi bűnözők és a terroristák figyelőlistáin, például az S-aktákon szereplő külföldiek tömeges kivándorlását.

Az intézkedést az Eric Zemmour elnökjelölt által vezetett Reconquest párt támogatói támogatták a legmagasabban, 97 százalékuk egyetértett a javaslattal.

Zemmour új bevándorlási minisztérium létrehozását javasolta annak érdekében, hogy nagyszámú migránst küldjenek vissza hazájukba, elmondása szerint öt éven belül akár egymillió migránst is kitoloncolna.

„Létre fogom hozni az első bevándorlási minisztériumot, amely az illegális külföldiek, külföldi bűnözők  kiutasításáért felel majd”

– mondta Zemmour a hét elején.

„Amikor valaki bejön a házadba, mindent kidob és megtámad, kirúgod a házadból, és hazaküldöd”

– mondta Zemmour, hozzátéve:

„Nem szabad félned azoktól a szavaktól, amelyek felháboríthatnak egy kis újságírói csoportot.”

Az intézkedés népszerű a Marine Le Pen-t támogatók körében is, 80 százalékuk támogatja az ötletet. Még Emmanuel Macron elnök pártját támogatók többsége is – tízből hatan – támogatják.

Jean-Yves Camus francia politológus az Ouest France című újságnak nyilatkozott a remigráció témájában:

„A remigráció az „újravándorlás” aktusa. Ez azt jelenti, hogy elvándoroltál Franciaországba, és újra emigrálsz, amikor a „hazádba” indulsz. A probléma az, hogy sok embernek nyilvánvalóan nem létezik hazája vagy már nem az ő országa”

-magyarázta.

(Breitbart)

Legfrissebb