Ugrás a tartalomra

A francia miniszterelnök LMBTQ-nagykövetet nevez ki, milliós támogatásokat kapnak majd a meleg központok

Photo by Jasmin Sessler / Unsplash

A homoszexualitás franciaországi dekriminalizálásának tizennegyedik évfordulóján Elizabeth Borne liberális miniszterelnök bejelentette, hogy kinevezi a "LMBTQ+ jogok nagykövetét", és 3 millió eurós alapot hoz létre új LMBTQ+ központok finanszírozására.

A miniszterelnök a homoszexualitás franciaországi legalizálásának negyvenedik évfordulója alkalmából ellátogatott egy orléans-i LMBTQ-központba. Az LMBTQ központok számos meleg, leszbikus, bi- és transzszexuális egyesületet tömörítenek, és jogi segítséget és számos tanácsot kínálnak. Borne hárommillió euróval szervezte meg tíz új központ létrehozását a meglévő harmincöt mellé. A cél az, hogy Franciaország minden régiójában legalább két központ legyen, és minden tengerentúli régióban legalább egy központ legyen.

Ezenkívül a miniszterelnök bejelentette, hogy nagykövetet nevez ki az „LMBT+ jogokért”. Ezt a személyt „az év vége előtt” neveznék ki erre a pozícióra. Ez a nagykövet „koordinálja az Európa- és Külügyminisztérium fellépését a diszkrimináció elleni védelem és az LMBT-jogok előmozdítása érdekében, és Franciaország hangját fogja képviselni” – jelezte Borne asszony. Elmondása szerint a nagykövet különösen „a homoszexualitás és a transz identitás egyetemes dekriminalizálását” fogja védelmezni.

(CNE)

Legfrissebb