Ugrás a tartalomra

A fellebezés nem használt: Archie Battersbee lélegeztetőgépét továbbra is lekapcsolnák

A 12 éves Archie Battersbee szülei ismét fellebbezési engedélyt kérnek, miután a bíróság pénteken úgy döntött, hogy egy londoni kórház a szülők akarata ellenére eltávolíthatja a fiút a lélegeztetőgépről.

A "High Court of Justice Family Division" által hozott ítéletében Anthony Hayden bíró úgy határozott, hogy a gyermek "legjobb érdeke" az életfenntartó eszköz eltávolítása.  A fiút április 7-én találták eszméletlen állapotban, nyakában kötözőszalaggal és ahogy a Hit Rádió is beszámolt róla, egy bírósági ítélet döntött a lélegeztetőgép eltávolításáról, amely ellen fellebbeztek.


Archie szülei, Hollie Dance és Paul Battersbee hétfőn jelentek meg a bíróságon, miután engedélyt kaptak arra, hogy fellebbezzenek a múlt hónapban hozott első határozat ellen, amely lehetővé tette a kórház számára, hogy abbahagyja az ellátását.

"Csak arra szolgál, hogy meghosszabbítsa a halálát, miközben nem tudja meghosszabbítani az életét."

-mondta.

Hayden azt írta, hogy olyan "egyezségeket" lehet kötni, amelyek lehetővé teszik Battersbee számára, hogy "békés körülmények között és a szeretett család ölelésében haljon meg".

A családot képviselő Keresztény Jogi Központ pénteki közleménye szerint a szülők engedélyt kérnek a fellebbezéshez.

"Ez a döntés megsemmisítő csapás Archie-ra és családjára. Minden tiszteletem Hayden bíró úrnak, de Archienak nem érdeke, hogy meghaljon"

- mondta Battersbee édesanyja az ítéletet követő nyilatkozatban.

A Dance azt állítja, hogy a "tervezett halál" az eutanázia másik neve.

"A lélegeztetőgép "tervezett" eltávolítása határozottan a legrosszabb dolog, ami történhet az én szemszögemből. Nem látom be, hogy ez méltóságteljes"

- szögezte le Dance.

"Ennek ránk kényszerítése és a halálának e célból való siettetése mélységesen kegyetlen"

- folytatta.  

"Isten dönti el, mi történjen Archie-val, beleértve azt is, hogy meghaljon-e, mikor és hogyan."

-tette hozzá.

Az anya azt mondta, nem árulhatja el fiát, amíg ő az életéért küzd.

(Christian Post)

Legfrissebb