Ugrás a tartalomra

A britek többsége nem támogatja az abortusz finanszírozását tengerentúlon

Az abortusz finanszírozása más országok számára kevéssé támogatott.

Photo by Aleks Marinkovic / Unsplash

Egy közvélemény-kutatás szerint a tengerentúli abortusz brit finanszírozása kevéssé támogatott.

A több mint kétezer brit felnőtt körében végzett felmérést a Whitestone Insight végezte a Society for the Protection of Unborn Children (SPUC) számára.

A megkérdezett felnőttek több mint fele (56%) egyetértett azzal, hogy helytelen, ha a kormány az Egyesült Királyságon kívüli abortuszszolgáltatásokat finanszírozza.

Tízből hatan azt mondták, hogy az Egyesült Királyságnak csökkentenie kellene az olyan országok finanszírozását, "ahol aggodalomra ad okot, hogy a nőket rendszeresen kényszerítik abortuszra".

A felmérésben résztvevők több mint háromnegyede (76%) szerint az Egyesült Királyság kormányának világossá kellene tennie a támogatásban részesülő országok számára, hogy a nemek szerint szelektív abortusz helytelen, ami a felmérésben részt vevő nők körében 78%-ra emelkedett.

Háromnegyedük (76%) egyetértett azzal, hogy a gyermek etnikai hovatartozása alapján történő abortuszt be kellene tiltani.

Michael Robinson, a SPUC ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

"Jelentésünk feltárja azt a botrányt, hogy az Egyesült Királyság segélyei, bármennyire is jó szándékúak, közvetlenül vagy közvetve részt vesznek a Kínában végrehajtott abortuszok finanszírozásában."

(Christian Today)

Legfrissebb