Ugrás a tartalomra

A britek harmada szerint az elnyomás eszköze lesz a digitális pénz

A Világgazdasági Fórumról a terrorizmusról és a digitális pénzekről is kérdezték a briteket.

Photo by Kenny Eliason / Unsplash

A  King’s College London és a BBC közös kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek legnagyobb arányban (35 százalék) abban hisznek, hogy a kormányok arra fogják használni a digitális pénzt, hogy az embereket kontrollálják és a szabadságjogaikat korlátozzák, de majdnem ugyanilyen elfogadott a britek körében az a gondolat is, hogy a mainstream média és a kormánynak dolgozó tisztviselők közösen titkolják el a Nagy-Britanniában történt terrortámadásokkal kapcsolatos valós információkat - olvasható a hetek.hu-n.

Az úgynevezett “15 perces városok” koncepciója sem túl kecsegtető a britek számára. (A 15 perces városokat úgy alkotnák meg, hogy minden üzlet és intézmény, amire szükség lehet a mindennapokban, maximum 15 percre legyen az emberek lakóhelyétől.)

Sok brit szerint ez csak egy újabb eszköz arra, hogy korlátozzák az egyének mozgását és személyes szabadságát.

A jelenlegi megélhetési nehézségek és infláció kapcsán a megkérdezettek több mint 30 százaléka arról van meggyőződve, hogy ez egy kormányzati terv része, amellyel korlátozni és ellenőrizni akarják a politikai vezetők a népet.

A Franciaországban is népszerű “nagy helyettesítő tervben” a lakosság 32 százaléka hisz, aminek a lényege,

hogy a fehér amerikaiakat és európaiakat szándékosan nem fehér bevándorlókkal akarják “lecserélni”.

A Világgazdasági Fórum “Great Reset” globális tervét a britek 30 százaléka úgy értelmezi, hogy annak a végcélja egy diktatorikus világkormány felállítása.

Legfrissebb