Ugrás a tartalomra

A Bibliát olvasó amerikaiak 90 százaléka szerint a Szentírás megváltoztatta az életüket

Photo by Kelly Sikkema / Unsplash

A Bibliát olvasó amerikaiak több mint 90 százaléka azt állítja, hogy a Biblia üzenete megváltoztatta az életét - derül ki az Amerikai Bibliatársulat új kutatásából, amely azt is kimutatta, hogy a Szentírás a Bibliát nem olvasókra is pozitív hatással van.

A csütörtökön közzétett tanulmány szerint a bibliahasználók 92 százaléka - akiket úgy határoznak meg, mint akik évente három vagy négy alkalommal olvassák a Szentírást a gyülekezeten kívül - azt állítja, hogy "a Biblia üzenete megváltoztatta az életét".

"Végső soron a bibliahasználat nem csak egy könyv vagy egy alkalmazás kinyitásáról szól"

- áll az Amerikai Bibliatársulat elemzésében.

"Az Istennel való interakcióról szól. Amikor az emberek kapcsolatba kerülnek Istennel a Szentíráson keresztül, megváltozik az életük, megváltozik a hozzáállásuk, megváltozik az értékrendjük"

-olvasható.

Meglepő módon a Bibliát nem használók 38 százaléka is egyetért azzal az állítással, hogy "a Biblia üzenete megváltoztatta az életemet" - állapította meg a kutatás.

Ez a 38 százalék körülbelül 60 millió embernek felel meg az Egyesült Államokban, akik azt mondják, hogy nem olvassák a Bibliát, annak ellenére, hogy az hatással volt rájuk - közölte az Amerikai Bibliatársulat.

"Ezek közül néhányan alkalmanként templomba járnak, és ott talán megkapják az átalakító üzenetet"

- áll a jelentésben.

"Másokat a múltban szerzett tapasztalataik során alak0thatta a Biblia, bár nyilvánvalóan abbahagyták a személyes bibliaolvasást. Talán van, akinek egy barátja vagy családtagja beszél nekik a bibliai igazságokról"

-veti fel a tanulmány.

"Mindenesetre figyelemre méltó, hogy azoknak, akik nem sokat olvassák a Bibliát, ilyen jelentős része azt mondja, hogy megváltozott a Bibliának köszönhetően"

- tette hozzá a jelentés.

A jelentés a Biblia használóit a Szentírás olvasásának módszereiről is megkérdezte. A válaszadók mintegy fele (48 százalék) azt mondta, hogy egyszerre csak néhány verset olvas. Ezt követte a "hangulatomnak megfelelő" szakaszok olvasása (40 százalék), teljes fejezetek vagy történetek olvasása (32 százalék), ütemterv, terv vagy program használata (26 százalék) és a minden nap ugyanabban az időpontban történő Biblia olvasás (22 százalék).

(Christian Headlines)


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇Legfrissebb