Ugrás a tartalomra

A Bibliát és több tucat könyvet is eltávolítottak egy texasi iskola könyvtárából

Photo by Tom Hermans / Unsplash

Egy új szabályozás miatt több mint 40 könyvet vettek le a könyvtár polcairól.

Az LMBTQ-párti könyvek mellett a Bibliát és Anne Frank naplójának egy képregényes változatát is levetették egy texasi iskolai körzetben a könyvtár polcairól, mivel azok az új szabályzat szerint a nem megfelelőnek minősített könyvek között vannak.

"A mai nap végéig minden könyvet el kell távolítani a könyvtárból és az osztálytermekből"

- közölte Jennifer Price, a kerület tantervi igazgatója az igazgatókkal e-mailben, utalva azokra a könyvekre, amelyeket a szülők és a közösség tagjai kifogásoltak.

"További információkat fogunk küldeni az ezekkel a könyvekkel kapcsolatos intézkedésekről. ... Amint ez megtörtént, kérem, küldjenek visszaigazolást e-mailben. Biztosítanunk kell, hogy ez az intézkedés a mai nap végéig megtörténjen"

-mondta.

Bryce Nieman kerületi szóvivő szerint a kerületi kuratórium nemrég hagyott jóvá egy új szabályzatot, amely előírja, hogy minden megtámadott könyvet újra kell vizsgálni.

"Az új irányelveknek megfelelő könyveket visszaadjuk a könyvtáraknak, amint megerősítést nyer, hogy megfelelnek az új irányelveknek"

- közölte John Allison társfelügyelő, Keller igazgatóival és könyvtárosaival.

Tavaly legalább egy személy megtámadta a Bibliát "szexuális tartalom, erőszak, beleértve a nemi erőszakot, gyilkosságot, emberáldozatot, nőgyűlölet, homofóbia, diszkrimináció és más nem megfelelő tartalom" miatt - írta meg a christianheadlines.com.

Legfrissebb