Ugrás a tartalomra

Közel százezer dollárt kap a tanár, akit egy LGBTQ tanuló helytelen megszólítása miatt hurcoltak meg

Fotó: Getty Images/Andrea Obzerova

Egy kansasi iskola beleegyezett, hogy 95 ezer dollár kártérítést és ügyvédi költségtérítést fizet egy középiskolai tanárnak, amiért megsértette jogait akkor, amikor felfüggesztették azért, mert egy transznemű diák hivatalos nevét használta a diák preferált neve helyett.

Pamela Ricard, aki matematikát tanított a Fort Riley Middle Schoolban, keresetében azt állította, hogy a szóban forgó diák soha nem kérte, hogy a diák jogi nyilvántartásaitól eltérő nevet vagy névmást használjon.

Májusban egy szövetségi bíró Ricard mellé állt és azt mondta, hogy valószínűleg sikerrel jár a keresete azzal a speciális iskolai szabályzattal szemben, amely megakadályozza, hogy a tanárok felfedjék egy diák transznemű nevét és névmásait szüleik előtt, hacsak a diák nem hagyja jóvá. A bíró szerint ez a gyakorlat valószínűleg sérti a vallásszabadsághoz való jogát.

Ricard, aki keresztény, a keresetében kijelentette, hogy a Biblia „tiltja a becstelenséget és a hazugságot”, és hogy a szülőknek „alapvető joguk van gyermekeik nevelésének és oktatásának ellenőrzéséhez”.

„[Ricard] úgy véli, hogy tisztességtelen, ha a diákokat egyformán szólítják meg az iskolában, és másképpen, amikor a szüleikkel beszélnek”

– áll a bíróság májusi határozatában.

"A becstelenség sérti az őszinte vallási meggyőződését"

-olvasható.

A Fort Riley Middle School tisztviselői beleegyeztek, hogy 95 ezer dollár kártérítést és ügyvédi költséget fizetnek Ricardnak az ügy rendezése érdekében. Ricard májusban vonult nyugdíjba.

Hit Rádió / Christian Headlines

Legfrissebb