Ugrás a tartalomra

52 éve házasok: Sári Péter és Katalin - meglepetésvendég: Németh Sándor

„Az a gyűlölet és az a harag, ami bennünk volt egymás iránt a megtérésünk előtti időszakban, azt olyan hirtelen átváltoztatta az Úr tiszteletté és szeretetté, hogy el tudtam hordozni azokat a hibákat, ami benne volt és ő is el tudta.”

A házasság hete alkalmából egy nagyon kedves házaspár volt a Hit Rádió vendége, Sári Péter és Katalin, akik idén áprilisban lesznek 52 éves házasok. 30 éve járnak Isten útján, 20 éve aktívan szolgálnak a gyülekezetben, 3 gyermekük és 6 unkájuk van. Elmesélték, hogy hogyan ismerkedtek meg, milyen nehézségekkel néztek szembe a házasságukban és tanácsokat is adtak a fiataloknak, hogy egy hosszan tartó és hűséges szövetségben tudjanak élni egymással.

„Ebből mind megszabadított az Úr bennünket és az egymás iránti tiszteletre tanított meg. Kellettek hozzá évek, hogy ezt megtanuljuk.”

„A gyűlölet, a szeretet teljesen átfordult, én utáltam otthon lenni, előtte mindig mentem, soha nem voltam otthon, menekültem otthonról. Utána meg nem akartam elmenni otthonról. Tehát teljesen megváltozott a kapcsolatunk.”

„Nem azt mondom, hogy nem voltak még viták, voltak, persze, most is van, de most már tudjuk azt, hogy le kell ülni és meg kell beszélni. Ha valami elromlik, akkor azt nem kidobjuk, hanem megjavítjuk.”

„Nem mondhatom, hogy veszekszünk egymással, mert nem veszekszünk. Vitatkozni vitatkozunk, de veszekedni már nem veszekszünk, mert rájöttünk arra, hogy ez hülyeség és Isten nem ezt akarja, hogy mi veszekedjünk meg legyen ajtócsapkodás, hanem tényleg leülünk és megbeszéljük ezeket a dolgokat.”

„Megbeszéljük, átnézzük az Ige alapján is, hogy mi a helyes és akkor így meg tudjuk őszintén, de tényleg őszintén meg tudjuk beszélni a dolgokat.”

„Nagyon fontos az, hogy Isten útján kell járni, tehát az, amit ugye hirdetnek, ugye az esküvőkön szokták mondani, hogy a hármas kötél nagyon fontos. Nagyon fontos, hogy a hármas kötél az tényleg hármas kötél legyen, ne csak mondjuk, hanem az is legyen, mert az nem szakad el és mi ezt megtapasztaltuk azóta mióta megtértünk.”

„Semmiképpen nem a hibáit rójuk fel egymásnak, hanem a jó tulajdonságokra fókuszálunk.”

Műsorvezető: Kauzál Alexandra
Szerkesztő: Csermák Debóra, Mátéfi-Takács Eszter

Legfrissebb