Ugrás a tartalomra

50 éves lelkészt gyilkoltak brutálisan meg Indiában

Egy 50 éves indiai keresztény lelkészt brutálisan meggyilkolt egy azonosítatlan támadócsoport Közép-Indiában, Chhattisgarh államban a múlt héten - jelentette hétfőn a Siasat indiai hírportál, amely szerint a helyiek úgy vélik, hogy a gyanúsítottak hindu nacionalista csoportokhoz kötődnek.

Yalam Sankar lelkészt múlt csütörtökön [március 17-én] Angampalli faluban ölte        meg öt férfi, akik éjjel betörtek a házába.  Kirángatták, mielőtt megkéselték halálosan” – jelentette a Siasat március 21-én az International Christian Concern eredeti jelentésére hivatkozva.

A Brit Ázsiai Keresztény Szövetség (BACA) március 19-én számolt be az esetről, és hátborzongató részleteket közölt a tragikus gyilkosságról.  A BACA akkoriban ezt írta:

Egy magas rangú pásztort brutálisan agyonlőtt, majd felvágta a nyakát hat hindu szélsőséges bérgyilkos.

A Chhattisgarh állam Bijapur körzetében található Anganpalliguda faluban történt támadásnak szemtanúja volt rémült menője.

Miután a gyilkosok elhagyták az ingatlant, körülbelül 30 másodperccel később visszatértek, hogy szíven szúrják a lelkészt, megbizonyosodni arról, hogy valóban meghalt.

A Chhattisgarh állam rendőrsége március 19-én közölte, hogy „gyilkossági ügyet regisztráltak” és kivizsgálják Sankar meggyilkolását, „de tisztázták, hogy a mai napig nincs nyom a merénylők azonosításához” – közölte a BACA.

Timothy lelkész [Sankar beceneve] közkedvelt lelkész volt, aki az evangéliumot hirdette távoli törzsi falusiaknak.  20 ifjabb lelkipásztor dolgozott alatta a Bijapur kerületben.  Sikeres evangélista volt, aki sok korábbi hindut hozott Krisztushoz a törvény [sic] határain belül.

(Breitbart)

Legfrissebb