Öt amerikaiból majdnem kettő szerint a vallás erősíti az országot

Öt amerikaiból majdnem kettő szerint a vallás erősíti az országot
Photo by Rod Long / Unsplash

Az Ipsos és a The Episcopal Church új közvélemény-kutatása szerint az Egyesült Államokban tíz felnőttből csaknem négy gondolja úgy, hogy a vallás erősíti az országot, míg tízből kevesebb mint egy  gondolja úgy, hogy gyengíti.

A múlt héten kiadott „Jézus Amerikában” című tanulmányban a válaszadók 38%-a úgy véli, hogy a vallás „erősíti az országot”.

Ezzel szemben a válaszadók 28 százaléka úgy véli, hogy az Egyesült Államokban a vallás „megosztja az országot”, 20 százalék azt mondta, hogy nem tudja, 7 százalék pedig azt mondta, hogy szerinte „nincs hatása”.  Csak 6 százalék mondta azt, hogy úgy gondolja, hogy a vallás „gyengíti az országot”. Az Episcopal Church és az Ipsos 3119 amerikai felnőttet kérdezett meg.

A keresztények 21 százaléka, a más vallásokhoz tartozók 38 százaléka és a nem vallásos válaszadók 50 százaléka vallotta úgy, hogy a vallás „megosztja az országot”.

Ezen kívül a felmérésből kiderült, hogy a válaszadók mindössze 11 százaléka gondolja úgy, hogy a január 6-i Capitol-tüntetések valamilyen szervezett valláshoz kötődnek, 63 százalékuk pedig azt mondta, hogy a tiltakozásoknak nem volt ilyen kötődése, 25 százalékuk pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni.

(Christian Post)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.