Ugrás a tartalomra

20 millió dollárt gyűjtött össze Amerika legnagyobb abortuszklinikája a választási adományozások alatt

Az OpenSecrets nevű megfigyelőcsoport szövetségi választási adatainak elemzése szerint a Planned Parenthood abortuszkonglomerátumnak nyújtott támogatások meghaladták a 20 millió dollárt a legutóbbi félidős adománygyűjtési ciklusban.

A demokraták nagyban építettek arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság Roe kontra Wade ítéletének hatályon kívül helyezésével szembeni progresszív visszahatás a billegő demokrata törvényhozók hivatalban tartását segíti elő.

Az OpenSecrets jelentése szerint a Planned Parenthood Votes szeptember eleje és október harmadik hete között mintegy 2 millió dollárt gyűjtött össze.

A legújabb közvélemény-kutatások azonban azt jelzik, hogy az abortusz háttérbe szorulhat, ahogy a választók egyre inkább csalódottak a gazdaság helyzete miatt. A The Wall Street Journal egyik felmérése azt mutatta, hogy a republikánusok újra pozíciót nyertek a demokratákkal szemben.

Az OpenSecrets szerint a Planned Parenthood Votes legnagyobb támogatói között van Jude Laspa, a Bechtel Group mérnöki vállalat korábbi igazgatója, aki több mint 250 ezer dollárt adományozott a szervezetnek. Regan Pritzker, J.B. Pritzker demokrata kormányzó rokona 200 ezer dollárt adományozott, míg a seattle-i filantróp Shari Behnke 100 000 dollárt.

Ami a kiadásokat illeti, a Planned Parenthood Votes negyedéves lobbirekordot állított fel. Miután a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet, mindössze három hónap alatt 569 ezer dollárt költött. A szervezet idén közel 873 000 dollárt költött szövetségi lobbitevékenységre.

(Dalily Wire)

Legfrissebb