"Hangokat hallottam" - 117 éves templomot gyújtott fel egy transznemű nő

Hetvenöt tűzoltó, 12 tűzoltóautó, hat létrás kocsi és négy zászlóaljparancsnok vonult ki.

"Hangokat hallottam" - 117 éves templomot gyújtott fel egy transznemű nő

Nemrég letartóztattak egy transznemű nőt, aki felgyújtott egy 117 éves protestáns templomot az oregoni Portland belvárosában.

A New York Post szerint Cameron David Storer, a Nicolette Fait néven is ismert transz nő január 3-án felgyújtotta a történelmi Portland Korean Church-t. A gyújtogatás következtében a templom tornya elszenesedett, a városi hatóságok pedig múlt pénteken megkezdték az épület lebontását - jelentette a KOIN.

A 27 éves Storert letartóztatták, és két rendbeli elsőfokú gyújtogatással, egy rendbeli másodfokú gyújtogatással és két rendbeli másodfokú betöréssel vádolták meg.

Az ügyészség szerint a gyanúsított besétált a Multnomah megyei fogdába, és beismerte, hogy öngyújtóval gyújtotta fel a templomot.

"Storer azt állította, hogy hangokat hallott a fejében, amelyek azt mondták, hogy "megcsonkítják" Storert, ha nem gyújtja fel a templomot"

- áll a Multnomah megyei kerületi ügyészség sajtóközleményében.

Storer mentális betegséggel is küzdött, és oxikodont szedett. A helyszínre hetvenöt tűzoltó, 12 tűzoltóautó, hat létrás kocsi és négy zászlóaljparancsnok vonult ki.

A templomot 1905-ben építették és az épület évek óta üresen állt, mivel a gyülekezet egy külvárosi épületbe költözött. Storer ellen csütörtök délután emeltek vádat, és az ügyészek azt kérték, hogy a gyanúsítottat ne engedjék óvadék ellenében szabadlábra. A bírósági dokumentumok szerint Storer nem tett vallomást.

Storer főbérlője kilakoltatási eljárást is indított ellene. A templom környéke a bontás befejezéséig lezárva marad.

"Minden közlekedést korlátozni fognak ezen a területen, amíg az épületet el nem távolítják"

- áll a közleményben.

(Christian Headlines)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.