Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.01.05.
Kántor Fanni

VESZPRÉMI ÉRSEK: "A kereszténygyűlőlet mögött a muszlimok vannak."

YouTube

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

"A kereszténygyűlőlet mögött a muszlimok vannak."

Ma 4 percenként ölnek meg átlagosan egy keresztényt, és a gyilkosok javarészt muszlimok – jelentette ki Márfi Gyula veszprémi érsek főpásztori üzenetében a karácsonykor. Azt mondta, az iszlamista terrorszervezetek nem azonosíthatóak a muszlim tömegekkel, de teljesen nem is különböztethetők meg tőlük, és majdnem minden terrorista muszlim”. Kijelentette: két Korán van, két Mohamed van, az iszlám kétszínű vallás. Végül hozzátette: “Ezek után talán nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük, hogy a migráció támogatása mögött is a kereszténység elleni megmagyarázhatatlan – és talán ördöginek is nevezhető – gyűlölet húzódik meg. Ahogy kétezer évvel ezelőtt az írástudók és a farizeusok segítségül hívták az általuk gyűlölt Pilátust, hogy megszabaduljanak Jézustól, úgy hívják ma is segítségül az ultraliberálisok az ultrakonzervatív muszlimokat, hogy véglegesen felszámolják az európai kereszténységet, hogy megszabadítsák Európát Jézus híveitől.” (hvg.hu)

Abortuszellenessége miatt nyert Donald Trump díjat

Díjat nyert Donald Trump, amerikai elnök, amiért 2017-ben a legaktívabban védte az abortusztól, a megszületendő gyermekeket a közéletben. A „Mentő Akció” elnevezésű, pro-life szervezet háláját fejezte ki az elnöknek, amiért a választások előtt tett ígéreteit és megtagadta az állami támogatásokat az abortuszt elkövető intézményektől. „Bebizonyította, hogy ezen a téren ő Amerika leghitelesebb és legaktívabb elnöke” – nyilatkozta a szervezet, amely hozzátette, büszkék Trumpra, amiért bátran hajlandóságot mutatott arra, hogy támogassa az életet. (The Christian Post)

Keresztény egyetem nyílt Bostonban

Új egyetem nyílt Bostonban azért, hogy harcoljon a keresztény hitért, amely a fiatal generációból kiveszett. Az egyetem alapítója azt mondta, hogy feltűnően hajlamosak arra a keresztény diákok, hogy elveszítsék a hitüket a gimnázium utáni tanulmányaik során. A tulaj, aki egy harvardi diplomával rendelkező üzletember, elmondta, hogy a keresztény nevelés ellenére olyan nemzedéket nevelnek a felsőoktatási intézmények Amerikában, amely még a hit fogalmát és a Biblia lényegét sem tudja rendesen összefoglalni. Az egyetem ennek megállításáért alakult és 5tárgy felé szakosodik: a történelem, a gazdaságtan , biológia és a számítógépes tudás felé. Mindezek mellett a diákokat professzionálisan megtanítják az egyháztörténelem, bibliai héber és görög, illetve a hitvédelem részleteire.  (christianheadlines.com)

Megtéréséről mesélt a popsztár a Hillsong gyülekezetében

Krisztus gyermekének vallja magát a világhírű, fiatal popsztár Selena Gomez. A popénekes gyakran vesz részt a New York-i Hillsong gyülekezet istentiszteletein. Most a színpadon mondta el megtérésének történetét. Azt mondta, azt hitte a hírnév megadja majd neki azt, amit az életben szeretne, és boldog lesz attól, hogy több ezer ember az ő nevét skandálja a koncerten, de nem így történt. „Depressziós lettem és folyamatosan aggódtam mindenért. Pánikrohamok törtek rám, a koncertek után, vagy mielőtt felmentem volna a színpadra.” – mondta a popsztár, majd hozzátette, a 23. születésnapján döntött úgy, hogy befogadja Istent az életébe és ekkor vált számára igazán valóságossá a hit. Azt mondta, érezte, hogy a Szent Szellem szól hozzá és azt mondja neki, nem kell többet mutatnia magából, mint ami és nem kell ennyire próbálkoznia azért, hogy mindenki szeresse, mert Isten megváltotta őt és szereti úgy ahogy van. (christianheadlines.com)

Ozzy Ozborn járt a Biblia múzeumban

Ozzy Ozborn fiával látogatta meg a Noé Bárkájának álcázott óriási bibliai múzeumot Amerikában. Az énekes ledöbbent az épület nagyságán és érdeklődően vezette végig fiát a múzeumban. Az intézmény tulaja azt mondta, hálált ad Istennek azért, hogy ilyen lehetőséget adott számukra, mert így olyan helyre is eljut a Biblia, amelyre nem is számítottak. A sztár látogatásáról videó is készült világkörüli útja során. (christianheadlines.com)

"Az abortusz támogatás Amerikában egy politikai mozgalom."

Több mint 320 ezer abortuszt hajtott végre 2017-ben a Planned Parenthood, azaz a tervezett apaságot és anyaságot támogató szervezet. Míg ez a szám igen magas, mégis alacsonyabb, mint az előző évi jelentésben. Az intézmény volt vezetője azt mondta, az évi jelentés alapján kiderült, hogy ez nem egy egészségügyi szervezet, hanem egy politikai mozgalom, amely rá akarja erőltetni a nézeteit az amerikai polgárokra.” (The Christian Institute)

Elhunyt a mormon egyház feje

90 évesen hunyt el a mormon egyház feje, Thomas Monson.  22 évesen lett püspök, ő volt a legfiatalabb apostol a mormon egyházban, már 36 évesen. Az egyház következő vezetőjét még nem nevezték meg. (The Guardian)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.