Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.08.10.
László Júlia

Végstádiumú tüdőrákból teljes felépülés 1 pillanat alatt – Mentes Tiborné Anikó története

A Fordulat 9. adásában Tóth Géza vendége Mentes Tiborné Anikó volt, aki arról számolt be, hogy milyen győzelmet aratott - a láthatók ellenére való kitartó hit, és hitének megvallása által - a pusztító rákkal szemben.

Anikó története sok fájdalommal kezdődött. Jó ideje már kínszenvedés volt az élete mellkasi problémái miatt. Fulladozott. Nem tudott rendesen feküdni, mozogni és a hátán aludni, mert nagyon nagy fájdalommal járt számára mindez. Biztos volt abban - tapasztalva tüneteit, és látva rendkívüli sápadtságát -, hogy valami komolyabb dolog áll állapota hátterében. Ezért a sok halogatás után végre, családi teendőit megszakítva, rászánta magát a kivizsgálásra. A főorvos megmutatta Anikónak frissen elkészült leleteit. A mellkasáról készült röntgenkép tele volt foltokkal, és a légzéskapacitás mérés eredménye jóval az elvárható minimum alatti értékeket mutatta. A diagnózis egyértelműen a legrosszabbat ígérte, amitől kezdve már minden perc drága volt! Épp csak elbúcsúznia volt ideje családjától, majd azonnal be is szállították a farkasgyepűi kórházba, egyenesen arra az osztályra, ahol az őhozzá hasonlóan halálos betegségben szenvedő emberek feküdtek az utolsó napjaikat töltve.

Minden nagyon gyorsan történt. Anikó viszont, reménytelen helyzete ellenére az első pillanattól Istenbe kapaszkodott. Nem nézett az állapotára. Nap, mint nap Isten nagyságáról és jóságáról gondolkodott, éjjel és nappal. Dicséreteket hallgatott, és folyamatosan bizonyságot tett a körülötte lévőknek Jézusban való hitéről, és Isten gyógyító akaratáról. Egyik nap, épp egy dicséret hallgatása közben fellobbant benne az evangélium valósága, beleégetve szívébe a legfontosabb igazságot – őt idézve: „Jézus keresztje azért volt ilyen nehéz, mert rajta volt minden terhe az embereknek!” Ugyanakkor minden oka meg lett volna arra, hogy – a „józanész” szerint - feladja hitét és a küzdelmét, mivel tapasztalati szinten rohamosan romlott az állapota. De a láng továbbra sem aludt el a szívében. Még egy rövid és tömör imában megkérte Istent, hogy a családjáért tartsa meg őt, és onnantól Istenre bízta a továbbiakat.

Az orvos, a nővérek, és mindannyian körülötte rég csodabogárnak nézték, a láthatókat figyelmen kívül hagyó, rendíthetetlen pozitív hozzáállása miatt. Végül, pont erre való tekintettel az orvos - Anikó hitére hivatkozva - még egy utolsó, soron kívüli röntgen vizsgálatot is elrendelt. És ekkor lépett működésbe Isten természetfeletti ereje. Anikó, a vizsgálata közben megvallva hitét hangosan annyit mondott a jelenlévők füle hallatára: „Jézus meggyógyított engem!”

Első reakcióként az ápolók és orvosok csak ráhagyták jól ismert lelkesedését, míg a főorvos kézbe nem vette az eredményt, aki ekkor teljesen ledöbbent annak láttán. Szavakat keresgélve annyit mondott: „Asszonyom! Nekem fogalmam nincs, hogy maga mit csinált a tüdejével, de az ön tüdeje teljesen egészséges lett!”

Mi is történt tehát?

Anikó az utolsó napjait ment eltölteni a kórházba. De Jézus megváltásában való élő és kitartó hite, és hitének megvallása által Isten felülírta az addigi valóságot! A végstádiumú tüdőrák eltűnt egyetlen pillanat alatt, mindenfajta orvosi beavatkozás nélkül. Mindennek már 26 éve. Ő pedig az óta is egészséges, és mára már 6 unokának életerős nagymamája.

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.