Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.04.
Kántor Fanni

Üldözött és megkínzott iráni keresztények jártak a Hit Rádióban

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

IRÁNI KERESZTÉNY: "Irán nem csak a vallás miatt, de magában is élhetetlen"

Az iszlám az nem a helyes válasz az Isten keresésre – mondták el üldözött iráni keresztények a Hit Rádió műsorában. A keresztények még Iránban 50-60 fős imacsoportot vezettek, és azt mondták, hogy annak ellenére, hogy nyitottak az ottani polgárok a Bibliára, mégis nehéz terjeszteni az evangéliumot, mert az ottani kormány az iszlám és a sarja bevezetését tartja fontosnak minden rétegnél. Az szörnyű tapasztalataikról mesélő iráni házaspár azt mondta, hogy egyikük börtönbe is jutott hite miatt, ahol borzalmakat élt át. Egy hét kínzás után a börtönből távozhatott óvadékért cserébe, ekkor szökött meg az országból. Egy másik keresztény férfi műsorunkban elmondta, hogy Iránban nőtt fel, ahol szabadon beszélni, dolgozni, barátkozni és tanulni sem lehetett. Kijelentette, hogy Magyarországhoz hasonlítani sem lehet a helyet, mert hazánkban nincs félelem.

A hiteles kereszténységről beszélt Erdő Péter karácsonykor

A hiteles kereszténység szebbé, békésebbé teszi az ember életét, rányitja szemünket az örök értékekre, és igazi szeretetközösséggé alakítja a családokat - mondta Erdő Péter bíboros karácsony este a Szent István-bazilikában. A bíboros hangsúlyozta, hogy a keresztény ember és a keresztény közösség küzdelmeit a világban a megalkuvás nélküli ragaszkodás az igazsághoz, a szelídség és a jóság kell, hogy kísérje. (888.hu)

A magyarok többsége is megtartaná az ország keresztény gyökereit

A magyarok 77 százaléka szerint olyan kormányzásra van szükség, amely megvédi Magyarország keresztény gyökereit, értékeit. Ezt a szellemiséget a válaszadók többsége politikai attitűdöktől és vallási hovatartozástól függetlenül támogatja - olvasható a Századvég Alapítvány közleményében. A legfrissebb közvélemény-kutatását bemutatva azt írta: az elmúlt években Európát elérő migrációs válságnak és "a multikulturalizmus terjedésének" következtében egyre több jele látható annak, hogy veszélybe kerülnek és megkérdőjeleződnek a keresztény hagyományok és kulturális értékek. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.