Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.04.
Kántor Fanni

Üldözött és megkínzott iráni keresztények jártak a Hit Rádióban

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

IRÁNI KERESZTÉNY: "Irán nem csak a vallás miatt, de magában is élhetetlen"

Az iszlám az nem a helyes válasz az Isten keresésre – mondták el üldözött iráni keresztények a Hit Rádió műsorában. A keresztények még Iránban 50-60 fős imacsoportot vezettek, és azt mondták, hogy annak ellenére, hogy nyitottak az ottani polgárok a Bibliára, mégis nehéz terjeszteni az evangéliumot, mert az ottani kormány az iszlám és a sarja bevezetését tartja fontosnak minden rétegnél. Az szörnyű tapasztalataikról mesélő iráni házaspár azt mondta, hogy egyikük börtönbe is jutott hite miatt, ahol borzalmakat élt át. Egy hét kínzás után a börtönből távozhatott óvadékért cserébe, ekkor szökött meg az országból. Egy másik keresztény férfi műsorunkban elmondta, hogy Iránban nőtt fel, ahol szabadon beszélni, dolgozni, barátkozni és tanulni sem lehetett. Kijelentette, hogy Magyarországhoz hasonlítani sem lehet a helyet, mert hazánkban nincs félelem.

A hiteles kereszténységről beszélt Erdő Péter karácsonykor

A hiteles kereszténység szebbé, békésebbé teszi az ember életét, rányitja szemünket az örök értékekre, és igazi szeretetközösséggé alakítja a családokat - mondta Erdő Péter bíboros karácsony este a Szent István-bazilikában. A bíboros hangsúlyozta, hogy a keresztény ember és a keresztény közösség küzdelmeit a világban a megalkuvás nélküli ragaszkodás az igazsághoz, a szelídség és a jóság kell, hogy kísérje. (888.hu)

A magyarok többsége is megtartaná az ország keresztény gyökereit

A magyarok 77 százaléka szerint olyan kormányzásra van szükség, amely megvédi Magyarország keresztény gyökereit, értékeit. Ezt a szellemiséget a válaszadók többsége politikai attitűdöktől és vallási hovatartozástól függetlenül támogatja - olvasható a Századvég Alapítvány közleményében. A legfrissebb közvélemény-kutatását bemutatva azt írta: az elmúlt években Európát elérő migrációs válságnak és "a multikulturalizmus terjedésének" következtében egyre több jele látható annak, hogy veszélybe kerülnek és megkérdőjeleződnek a keresztény hagyományok és kulturális értékek. (MTI)