Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.05.15.
Kántor Fanni

Újra gyökerezni kezdett az antiszemitizmus Németországban

EPA/ALAMY

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ midnen tájáról.

Visszatért az antiszemitizmus Németországba

Zsidókat megfélemlítő antiszemitizmus tért vissza Németországba. Egy ortodox zsidó férfi, Avraham Grtanov az NBC híradójának elmesélte, hogy heti többször járt konditerembe, azonban egyre többen szólták meg zsidó külleme miatt és azt mondták neki, hogy a palesztin területeket jogtalanul birtokolja országa. A férfi azt mondta, hogy ezek a kis beszólások nem katasztrofálisak, de nyugtalanságot okoznak benne. Nem rég egyébként még Angela Merkel, német kancellár is arra figyelmeztetett, hogy úgymond, egy másfajta antiszemitizmus kezd gyökeret verni az országban. Mindezért a német jobboldal a menekülteket és az arab származású embereket hibáztatja. A felszínen úgy tűnik a zsidóság sorsa virágzik Berlinben, ahol jelenleg 5 zsinagóga is működik, iskolákkal, óvodákkal. Azonban egyre többen számolnak be arról, hogy szó nélkül leköpik őket, vagy arab migránsok fenyegetik meg őket hangosan az utcán. Mindez kellemetlenül érinti azt a 9000 berlini zsidót, akik közül már többen inkább elrejtik vallásukat. (euronews.com)

Már őszre kész lehet a Hit Gyülekezetének egyik legnagyobb beruházása

A Hit Park építése óta a Hit Gyülekezetének legnagyobb beruházása a Diska Major megvétele, amelynek építkezési munkálatai már őszre befejeződhetnek. Az egyház még 2016-ban vásárolta meg a Majort, amellyel 11 hektáros akácerdővel együtt közel 30 hektáros természetközeli területhez jutott a Szent György hegy oldalában. Az építkezés vezetője, Szőcs Ferenc elmondta, hogy már az idei Keszthelyi Ifjúsági Konferencia során egy-egy alkalommal ellátogathatnak a résztvevők a majorba. Az épület átadása után lesz még egy próbaüzem és utána minden engedélyt megszereznek 2019 tavaszára – mondta, majd hozzátette – a gyülekezeti rendezvényeken kívül, majd egyénileg, családosan is lehet látogatni a területet. Sőt lesznek kereskedelmi szálláshelyek, 18 kétágyas szoba és 5 apartmann. Lesz egy 3-400 fős konferencia terem is, majd olyan helyet is biztosítanak, amelyek továbbképzésekre lesznek alkalmasak. Mivel a Szent Pál Akadémia is támogatja a projektet, a teológiai továbbképzésekre is ad majd mindez lehetőséget. (hitgyulekezete.hu)

20 Iszlám Állam által meggyilkolt keresztény holttestét szállították haza

Hazaszállították hétfőn Kairóba az Iszlám Állam terrorszervezet által 2015-ben Líbiában lefejezett 20 egyiptomi kopt keresztény holttestét - jelentette az egyiptomi állami televízió. Az áldozatok koporsóit az egyiptomi kopt egyház feje, II. Teodor pátriárka fogadta a kairói repülőtéren.  A szegény férfiak azok közé tartoztak, akik a 2011-es polgárháború után életüket kockáztatva utaztak Líbiába, hogy ott munkát találjanak. Majd pár évvel később az Iszlám Állam tagjai ejtették őket foglyul egy építkezésen. A rákövetkező hónapban videofelvételt tett közzé a kivégzésükről. Az ötperces felvételen látható volt, amint egy tengerpartra vezetik, térdre kényszerítik, majd lefejezik a narancssárga kezeslábasba öltöztetett túszokat, „a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit”. Kivégzésüket az ENSZ Biztonsági Tanácsa „förtelmes és gyáva” tettnek nevezte. Az áldozatok holttestét tavaly októberben találták meg, miután a dzsihadisták egyik elfogott parancsnoka elárulta, hova hantolták el őket.  (Magyar Idők)

Elhunyt a cigány nyelvű Biblia egyik fordítója

Elhunyt Choli Daróczi József, író és költő. Magyarországi cigány közélet egyik legismertebb alakjaként az ő nevéhez fűződik a Biblia újszövetségének cigány nyelvre fordítása. 1996-ban jelentette meg munkáját. 1939. május 26.-án született, és 2018. május 12.-én hunyt el, 79 évesen. (168 óra)

BDS bojkott ellenére is nyert Izrael az Euróvízión

Szeretem az országom, következő évben Izraelben találkozunk! – ezt mondta Netta Barzilai, az Euróvíziós dalfesztivál nyertese díjának átvételekor. Egy interjúban elmondta, hogy alig várja, hogy mindenki megtapasztalhassa országának hangulatát. „ Nincs még egy olyan ország, aki úgy tudna ünnepelni, mint Izrael. Ott vannak a legjobb emberek és a legjobb hangulat” – mondta az énekeső, akinek győzelme miatt több ezren vonultak Izrael utcáira a verseny végén, hogy ünnepeljék az országot. Ez a győzelem annak ellenére történt, hogy a BDS bojkottálta Izrael részvételét a versenybe és mindvégig a helyszínen tüntettek azért, hogy a bírók ne pontozzák a fellépést. Bojkottjukat azzal a hamis hírrel támasztották alá, hogy a zsidó versenyző még 2014-ben, amikor a hadsereg kórusában énekelt, olyan zsidó katonákat bátorított akik később gázai gyermekeket gyilkoltak meg. Az Izrael-ellenes kampány mellé azonban csak néhány száz ember állt, így egyáltalán nem volt befolyásos.  (unitedwithisrael.org)

Bocsánatot kért Áder János református vezetőktől

Áder János személyesen kért bocsánatot a református egyházi vezetőktől az őket az Országgyűlés alakuló ülése után ért támadás miatt, írja az MTI. A köztársasági elnök a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalban azt mondta, mivel egy hete hiába vár a tüntetők bocsánatkérő nyilatkozatára, ezért a magukról megfeledkezett és önmagukból kifordult tüntetők és az eddig hallgatásba burkolózó politikusok helyett megköveti Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát. A három református előljárót ugyanis a rendőröknek kellett kimenteniük a Kossuth térről, miután a tüntetők rájuk támadtak. Áder János szerint a véleménynyilvánítás szabadsága alaptörvényben biztosított alapvető jog, amely mindenkit megillet. Ennek a szabadságnak azonban "világos határa van, amely ott húzódik, ahol a kinyilvánított vélemény durva agresszióban, fenyegetésben ölt testet, sérti a másik személyes szabadságát, emberi méltóságát.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.