Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.01.06.
Harmath Bálint

Törökország nem engedi szabadon a bebörtönzött amerikai pásztort

Az amerikai Andrew Brunson pásztor kiszabadítására tett kísérletek sikerteleneknek bizonyultak miután december 8.-án “fegyveres terrorista csoportban való tagsága” miatt letartóztatták.

Brunson több mint két évtizede prédikálja az evangéliumot Törökországban, emiatt szeretett volna állandó letelepedési engedélyt szerezni az országban. Ehelyett azonban a török hatóságok ismeretlen okok miatt letartóztatták a North Carolinából származó evangélistát.

Az Amerikai Jogért és Igazságáért Szervezet (ACLJ) megtudta, hogy valójában semmilyen bizonyítékkal nem álltak elő Brunson letartóztatása ügyében, ahogyan azt sem árulják el, hogy melyik terrorista csoporthoz csatlakozhatott.

Szakértők szerint a pásztor letartóztatása az országban kialakult növekvő keresztényellenes hangulat megnyilvánulása.

Aykan Edemir, aki az amerikai Demokrácia Védelmében Alapítvánnyal együtt dolgozik Törökországban elmondta, hogy nehéz idők járnak a keresztények, a zsidók és más vallási kisebbségek felé, különösen a tavalyi puccskísérlet óta. Ez az ember parlamenti képviselőként a teljes vallásszabadságért küzdött az ország vezetésében.

Brunson azonban nem az egyetlen: több evangéliumi misszionáriust utasítottak ki az országból az elmúlt időben “jogtalan tevékenységek” miatt.

Franklin Graham és Said Abedini, az tavaly januárban négy éves iráni fogság után szabadon eresztett amerikai pásztor együtt harcolnak Brunson kiszabadításáért.

“Kérem Önöket, hogy csatlakozzanak hozzám különösen Brunson pásztor kiszabadításáért való imában.” - írta Graham Facebook posztjában az év utolsó napján.

Abedini hasonló nyilatkozatot tett Facebook oldalán: “Ma én szabad vagyok, de egy másik amerikai pásztor börtönben van Törökországban már két hónapja. Tudom milyen szív szorító keresztényként a börtönben tölteni a karácsonyt és az új év ünnepeit. Én négy évet tapasztaltam meg a börtön kínjaiból. Kérem emlékezzenek meg róla és családjáról az imáikban.”

Az ACLJ, aki hivatalosan képviseli Brunson ügyét az újonnan beiktatott amerikai elnökséggel együttműködve igyekszik ezután is megtenni mindent Brunson pásztor kiszabadításáért.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation