Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.04.16.
Nyírő Gergely

Szili: Az uniónak nem a migránsokkal kellene foglalkoznia

varosikurir.hu

A Hit Rádió Középpont című műsorának vendége Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés korábbi elnöke volt, aki most a Nemzetpolitikáért megbízott felelős miniszter, s feladata elsősorban a határon túli magyarok érdekeinek képviselete.

Azoknak a magyar embereknek is jár a szavazati jog, akik nem Magyarországon élnek – vallja Szili, aki tudja, hogy a nemrég lezárult kampányidőszakban sok kritikát kapott a kormány ezen törekvése. Hozzátette: a magyar lakcímmel nem rendelkezők csak listára szavazhattak.

A magyar kormány továbbra is támogatja az autonómiában élő magyar emberek anyanyalvi oktatáshoz való jogát és harcol a jogaiért, ahogyan azt a tavaly elindított kisebbség- és nemzetiségvédelmi petíció is mutatja. Az akció olyan sikeres volt, hogy hét országból összesen 1,2 millió aláírást tudtak a szervezők benyújtani az illetékes szervekhez.  

Szili szerint az EU-nak sokkal inkább ezzel kéne foglalkozni, mint a migránsokkal, Európában ugyanis 60 millió olyan ember él, aki az anyaországán kívül rekedt, míg a migránsok csak az EU népességének 5 százalékát teszik ki.

Amikor egy ország belépett az unióba, be kellett mutatnia, hogy nem sérülnek a kisebbségek, nemzetiségek jogai, miután azonban beléptek, már senki nem figyelt oda rájuk.

A petició benyújtását követően három hónapja van az illetékeseknek a válaszra, amelyben kénytelenek lesznek újra napirendre tűzni az unió tagországaiban található autonómiák helyzetét.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.