Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.03.06.
Domahidy Anna

Szabó Tünde: „Sportos évünk lesz!”

hungarytoday.hu

2019-ben Budapest Európa sport fővárosa lesz. A témában Dr. Szabó Tündét, sportért felelős államtitkárt kérdeztük.

Mozgalmas évnek nézhetünk elébe, amely valamennyi várost érinteni fog, és Budapest számára is kötelezettséget fog jelenteni. Az év mind a 365 napján aktivitásra lesz szükség. Az EU célja, hogy sportosak legyünk – magyarázta Szabó Tünde.

Mint elmondta, 2010-ben a gyermekek 15 százaléka sportolt rendszeresen, ezt az arányt próbálták növelni a 2012-ben bevezetett minden napos testneveléssel. Ennek elindítása nagy megosztást hozott, de az államtitkár asszony szerint, ha megnézzük, hogy ezzel mennyi egészséget csempésztünk a gyerekek ülő magatartásához, akkor megállapítható, hogy hasznos volt, és tettünk valamit a jövő generációjának egészségéhez.

Mára már folyamatos fejlesztések zajlanak a kiemelt és csapat sportágak, illetve a létesítmények területén egyaránt. Továbbá a tehetséges gyermekeket az utánpótlás nevelésben tudják támogatni.

Évek óta folyamatosan nő a megrendezett sportesemények száma, csak idén 122 rendezvény szól majd kifejezetten a mozgás népszerűsítéséről. Emellett erős sportdiplomáciával és sport turizmussal rendelkezünk. 2019-ben több konferenciára kerül sor a sportegészségügy vonalán, emellett több diákokat átmozgató és szabadidős esemény is lesz.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.