Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.06.16.
Cserpes Abigél Sára

Stephen Curry kivételes tehetsége mellett hite is megcsillan a pályán

Flickr

Az egykor túl alacsonynak tartott Curryt jelenleg az NBA legértékesebb játékosai közé sorolják, aki kemény munkával és odaszántsággal küzdötte fel magát a legjobbak közé.

Pár évvel ezelőtt Alan Stein-profi kosárlabda edző- részt vett Kobe Bryant Nike Skills Akadémiájának felavatásán és már akkor feltűnt neki, hogy van valami rendkívüli  Curryben. Stein szerint a fiú hozzáállása és munkamorálja fényesebben ragyogott, mint a többi játékos tehetsége. Minden edzés előtt Curry már 100-150 kosarat dobott és mire a többiek pályára léptek ő már úszott a verejtékben.

Curry esetében tehát a siker nem véletlen, hanem döntések következménye. Ami még megkülönbözteti őt a többi sztárjátékostól az a Jézusba vetett hite. Keresztény családban nőtt fel Észak-Karolinában és minden reggelt úgy kezdtek, hogy hálát adtak Istennek. Ennek eredményeképpen Curry erős kereszténnyé vált, aki nem fél bizonyságot tenni hitéről.

Van hogy pontszerzés után felmutat az égre, jelezve, hogy a dicsőség Istent illeti és nem őt. Akárhogy is teljesít egy-egy meccsen, Curry mindig kedvenc bibliai verséből merít erőt:

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.”

Egy interjúban a következőket mondta: Nyílvánvalóan nagy csinnadratta vesz körül bárhova is megyek, de tudom, hogy honnan kaptam a tehetségemet. Tudom, hogy nem azért játszom, hogy 30 pontot dobjak egy meccsen hanem, hogy kihasználjam a helyzetemet. Azzal a különleges céllal vagyok itt, hogy tanú legyek és megosszam a bizonyságaimat ahogy haladok előre.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.