Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.06.12.
Kántor Fanni

Sorra zárják be a mecseteket Ausztriában

theindianwire

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A siratófalnál járt Sebastian Kurz - palesztinokkal nem tárgyalt

Az osztrák kancellár ellátogatott a Siratófalhoz. Kurz és Netanjahu a médiának adott közös nyilatkozatában együtt méltatta Izrael és Ausztria kiváló kapcsolatait.  “Értjük, hogy az Önök szomszédjai mások, mint a mieink, nem Lichtenstein és nem Svájc” – hangsúlyozta a kancellár. Sebastian Kurz korábban már háromszor is járt Izraelben, kétszer Ausztria külügyminisztereként. Háromnapos látogatásának első napján, vasárnap megtekintette a Jad Vasem holokauszt múzeumot, majd sétát tett az óvárosban a keresztény és zsidó nevezetességeknél. Az eddigi európai gyakorlattól eltérően Kurz nem utazik el Rámalláhba a Palesztin Hatóság területére, és nem tárgyal látogatása során a palesztinok képviselőivel. (zsido.com)

Sorra zárja be a mecseteket Ausztria - Törökország megszólalt az ügyben!

Törökország szerint Ausztriának el kéne állnia a mecsetek bezárásától. A török miniszterelnök azt mondta, hogy  az osztrák kormány lépése "a jövő Európája" és a regionális béke, valamint a vallásközi, illetve a civilizációk közötti párbeszéd szempontjából nagy fenyegetést jelent. A török kormányfő egyúttal balszerencsének minősítette, hogy Ausztria nem sokkal a szóban forgó döntését követően veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Sebastian Kurz osztrák kancellár múlt pénteken Bécsben jelentette be, hogy a politikai iszlám elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több, külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet. Mindez az után történt, hogy a bécsi török közösséghez kötődő egyik jelentős mecsetben a gallipoli csata jeleneteinek megelevenítéséhez gyerekeket katonaruhába öltöztettek. Az osztrák kancellár elmondta, hogy a politikai iszlámnak és a radikalizálódásnak nincs helye az országában. (MTI)

Tüntetést szerveznek az egy hónapos Pride miatt

A Keresztények a melegekért szervezet ökomenikus istentiszteletet hirdetett meg egyéb kereszténységre hivatkozó programokkal. Ugyanis idén egy egész hónapig tart a Pride melegfesztivál, amely miatt több jobboldali szervezet fel háborodott Magyarországon. A Hatvannégy Vármegye Mozgalom például július 7-ére ellendemonstrációt hirdetett, illetve felszólította a történelmi keresztény egyházakat, hogy „világos állásfoglalással határolódjanak el a devianciát hirdető propagandától és mondják ki azt az alapvető, máig érvényes tanítást, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen a kereszténységgel!”. (24.hu)

Lemondott három chilei püspök a pedofil botrányok miatt

Elfogadta Ferenc pápa három chilei püspök lemondását a dél-amerikai ország egyházát megrázó pedofilbotrány miatt. A három püspök között van Juan Barros, Osorno egyházmegye püspöke, akit azzal vádolnak, hogy megpróbálta eltussolni a körzetébe tartozó egyik pap, Fernando Karadima által az 1980-as és 90-es években gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaéléseket. Ferenc pápa ideiglenes vezetőket nevezett ki a három érintett chilei egyházmegye élére. Május közepén egy vatikáni válságtanácskozáson Chile teljes püspöki kara testületileg felajánlotta lemondását a katolikus egyházfőnek a pedofíliavádak miatt. Egyelőre azonban nem világos, hogy a 31 püspök a helyén maradhat-e. A pedofilbotrány egyik legsúlyosabb részlete, hogy már a zaklatások központi alakjának kinevezésekor jelezték az áldozatok a bűncselekményeket, a férfi pedig kétszer is felajánlotta lemondását, amelyet Ferenc Pápa elutasított. Sőt egyszer védelmébe is vette a férfit a katolikus egyházi vezető.  (MTI)

A német protestánsok és katolikusok mentik a migránsokat a kitoloncolástól

A német protestáns és katolikus egyházak idén eddig közel 500 migránst mentettek meg a kitoloncolástól. Az AfD már szót emelt az egyházak "humanitárius" akciói miatt. A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint a keresztény egyháznak eddig 498 kitoloncolást sikerült megakadályoznia azzal, hogy egyházi menedéket nyújtottak a migránsoknak. Tavaly összesen 1 478, 2016-ban pedig 527 ilyen esetre került sor. 2015 februárjában a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal nem hivatalos megegyezést kötött a protestáns és a katolikus egyházakkal, miszerint egyes egyházi képviselők újbóli megfontolásra küldhetik a kitoloncolásra váró migránsok ügyeit és menedékjogot adhatnak nekik. A müncheni bíróság ezzel kapcsolatosan nemrég kimondta, hogy a hivatal felülírhatja az egyház menedékjogát. A német keresztény egyház dönthet arról, hogy melyik menekültkérelemért folyamodó bevándorlónak ad menedékjogot, de a hatóságokat értesíteniük kell róla. Az AfD sürgeti, hogy a minisztérium, a BAMF, a tartományi kormányok és az egyház képviselői sürgősen üljenek össze átbeszélni a helyzetet, hogy ne kerüljön sor több visszaélésre (888.hu/dw.com)

Több ezren tértek meg Texasban

Több ezren jelentek meg Greg Laurie pásztor amerikai keresztény konferenciáján Texasban. A Christian Post azt írja, hogy az „Keresztény Aratás Közösség” kaliforniai lelkésze saját bizonyságát osztotta meg a tömeggel, amely arról szólt, hogyan szabadult meg a drog és az alkohol függőségből. „Nem azért vagyok ma itt, hogy a vallásosságról beszéljek. Hanem egy kapcsolatról, egy barátságról istennel.” – mondta, majd a Jeremiás könyvének 29. fejezetéből idézett, amely szerint Isten előre tudja, mit tervezett számunkra és jövőt, reményt, fejlődést, gyarapodást ad az életünkbe. A prédikáció végén több ezren megtértek. Az evangelizáción fellépett egyébként több híres keresztény zenész is, mint például Chris Tomlin, David Crowder, Trip Lee és a Switchfoot. (Christian Post)

Imaláncot szerveztek észak-koreai diszidensek a szingapúri csúcstalálkozó alatt

Észak-koreai diszidánsok imádkoztak világszerte az amerikai-észak-koreai megállapodás sikerességéért. Az Open Doors USA keresztény kutató központ kezdte az imát online, amelyhez több ezren csatlakoztak a találkozó alatt. A közvetítésben részt vett John Choi, egy észak-koreai szökevény, aki egy brutális börtöntáborból szökött meg a koreai országból. Főleg azokért esedezett, akik még mindig keresztény elítéltként szenvednek a térségben hitük miatt. Az Open Doors kutatása a legveszélyesebb helyként ítélte meg Észak-Koreát a keresztények számára. Adataik szerint 300,000 koreai keresztény él a rezsim elnyomása alatt, és legalább 50,000 hívőt bebörtönöztek. (CNB)

Geert Wilders Londonba utazott Tommy Robinson miatt

Több ezren demonstráltak Angliában Tommy Robinson bebörtönzése miatt a hétvégén. A mérges tüntetők Theresa May irodája előtt követelték az aktivista szabadon bocsájtását. Néhányuk pedig a barikádokat is megkísérelték áttörni. Tommy Robinson 13 hónap börtönbüntetést kapott csak azért, mert egy élő bejelentkezésben beszélt a radikális iszlámról a bíróság épülete előtt, ahol éppen egy muszlim bandát ítéltek el nemi erőszak miatt. A férfi többször hívta már fel a figyelmet az Egyesült Királyság iszlamizációjára. Az osztrák törvényhozó Geert Wilder is csatlakozott a demonstrációhoz. Ő szintén az iszlám elnyomására figyelmeztetett és Hollandiából utazott a tüntetésre. Azt mondta, hogy elegük van abból, hogy elhallgattatják őket, azért mert felszólalnak a Sharia törvény, a nemi erőszak és a barbarizmus ellen. Tommy Robinson támogatói egyébként attól tartanak, hogy akár meg is gyilkolhatják őt a börtönben. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.