Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.02.08.
Kántor Fanni

Rossz tapasztalatokra hivatkozva visszavonták a melegházasságot Bermudán

AFP

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Visszavonták a melegházasságot Bermudán

Bermudában elsőként vonták vissza a melegházasságot, miután ezen a helyen fogadták el először. Az LGBT közösségtől azután vonták meg ezt a jogot, miután rengetegen kritizálták, hogy az egyenlőségi jogokat sérti. Mostantól csak a bejegyzett élettársi kapcsolat vonatkozhat az azonos nemű párokra, akik így is teljesen ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket kapják majd meg, mint a házasok. Több angol politikus is tiltakozott a döntés ellen, amely szerintük egy óriási visszalépés a melegjogok terén. A melegházasság elfogadásakor viszont a konzervatív sziget lakosai az utcára vonultak és több egyházi vezető is felháborítónak találta a döntést.  (The Guardian)

Először kritizálta nyíltan Németország Izraelt

Nyíltan kritizálja most először Izraelt a német koalíció tervezete – írják izraeli lapok, amelyek szerint csak a kétállami megállapodást akarják támogatni. A tervezet azt írja: „Izrael jelenlegi telepes politikája ellentmond a vonatkozó nemzetközi jognak, ezt mi nem támogatjuk, mert gátolja a kétállami megoldást”. A szerződés Jeruzsálem státuszáról is nyilatkozik. Nyíltan elítéli a város elismerését Izrael fővárosaként, amíg a felek el nem jutnak a béketárgyalások végső stádiumába. A német külpolitikában korábban nem látott lépés az is, hogy a szöveg szerint elkötelezik magukat az ENSZ palesztinokat segítő kétes hírű szervezete mellett. (atv.hu)

Vágó István nem bírja a pajeszos zsidók látványát

Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát Vágó István, aki kijelentette, hogy nem hatják meg a zsidó szertartások és nem érez velük közösséget – írja a Magyar Hírlap. Hozzátette, hogy nem érdekli őt a zsidók és Isten viszonya. A lap megkereste Köves Slomót a volt DK-s politikus bejegyzése kapcsán és azt mondta, hogy sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány. (hirado.hu)

Itthon csak élettársi kapcsolatnak számít a melegpárok külföldön kötött házassága

Az azonos nemű párok külföldön kötött házasságát Magyarországon csak élettársi kapcsolatként ismerhetik el – ezt mondta ki szerdán a Fővárosi Törvényszék. Korábban ugyanis egy leszbikus amerikai-magyar pár perelni kezdett, mert a budapesti kormányhivatal visszautasította a Belgiumban kötött házasságuk anyakönyvezését. Az ügy azért lett bonyolultabb, mert mivel házasként van bejegyezve az egyikük Amerikában, már nem kaphat élettársi kapcsolatról elismerést Magyarországon. (Mérce)

Új törvény: "Egy önálló életet szakít meg az abortusz."

Egy új, észak-dakotai törvénytervezet szerint figyelmeztetni kéne az abortuszra készülő szülőket arra, hogy egy emberéletnek vetnek véget. A javaslat már az állami Szenátus felé tart, amellyel elismertetnék egy anyukával, hogy az elvetetéssel egy teljesen különálló, egyedi, élő emberi életet szakít meg. Az abortusz mellett valló kiállásáról  híres Planned Parenthoodra lenne érvényes a döntés, aki az állam abortuszainak 98%-áért felelős. Ráadásul az intézmény jogellenesen úgy tájékoztatja a betegeket, hogy megjegyzésbe írja, hogy a politikusok miatt kell azt mondaniuk, hogy az abortuszon átesett nőknek nagyobb esélyük van az öngyilkosságra. Majd hozzáteszik, hogy szerintük mindez egyáltalán nem igaz és ezt egyetlen egy kutatás sem támasztja alá. Az ilyen típusú tájékoztatást jogellenesnek minősítették.  (beritbart.com)

A fiatal keresztények nem foglalkoznak Izraellel

Az idősebb, keresztény generáció szereti Izraelt. A fiatalabbakat viszont egyszerűen nem érdekli – ez derül egy friss amerikai kutatásból, amelyet az amerikai LifeWay Research készített. A 18 és 34 év közötti keresztények, amely az 58%-át teszi ki a hívőknek Amerikában, nem igazán foglalkoznak Izrael jövőjével és biztonságával. a 10-ből 4 evangéliumi hívőnek nincs véleménye a jelenleg ott zajló küzdelmekről. Ráadásul abban sem biztosak, hogy Izrael államként való elfogadása helyes volt még 1948-ban.  (chosenpeople.com)

HOMOSZEXUÁLIS ESKÜVŐ TORTA-ÜGY: A cukrász javára döntött a bíróság

A melegpároknak tortát készítést megtagadó cukrász javára döntött a bíróság Kaliforniában. Kimondták, hogy a cukrász vallási okokból jogosan nem vállalhatta el a torta készítését, amely egy műalkotásnak számít a házasulandó pár nagy napjára. Ha pedig Istenhitével szembe megy a műalkotás, az sérti a vallásszabadságot. A bíróság viszont azt kikötötte, hogy mindez csak addig igaz, amíg a cukrászati alkotás tükrözi a homoszexualitást, amelyet ellenez az illető vallása. Ha viszont egy azonos nemű pár semleges tortát kér, azt kötelessége elkészíteni. (BBC)

Nevelőtáborba küldik a keresztényeket Kínában

100 keresztényt küldött Kína nevelőtáborokba, az ország egy titkos negyedébe. Mindez óriási felháborodást keltett és félelmet, hogy az ország teljes mértékben eltörölte a vallás-szabadságot. A nevelőtáborokban arra tanítják majd meg a hívőket, hogyan legyenek az ország ideológiáihoz hűek, ne pedig a vallásukhoz. Az Open Door kutatóintézetnek, több iszlámhitről áttért keresztény azt mondta, hogy vannak olyanok, akik csak egy hónapot töltenek ott, de mások még fél évnél is többet. A keresztények egyébként nem gyülekezhetnek Kínában, csak olyan épületekben, amelyeket jóváhagyott az állam is. Egy külön azonosító kártyával lehet csak belépni, és azonnal sziréna szólal meg, ha bárki olyan a gyülekezetbe lép, aki a kormánynak dolgozik. (Express.co.uk)

Kemény elvárásai vannak az anglikán egyháznak üzletpartnerei felé

Etikusabb, felelősségteljesebb, átláthatóbb megfontolásokat vár el az angol egyház azoktól a vállalatoktól, amelyekbe pénzét fekteti. Erre az évre három elvárást fogalmaztak meg, melyeket nem féltek a legnagyobb cégek vezetőinek sem megüzenni. Az egyházszervezet arra szólítja fel a vállalatvezetőket, gondoskodjanak arról, hogy a felsővezetők, menedzserek javadalma nyilvános és átlátható legyen. Azt is megkövetelik, hogy a dolgozók legalább 25%-a nő legyen. Ráadásul az éghajlatváltozás elleni harcban is élen kell járniuk. Az anglikán egyház vagyona mellett, a metodistáké is igen jelentős, jelenleg 6 ezermilliárd forintnyi összegről van szó. (origo)

SIMICSKÓ: "Brüsszel versenyez, hogy ki tudja előbb megváltoztatni a keresztény értékeket"

A mostani időszak törékennyé tette az európai keresztény civilizációt. Vannak olyan emberek Brüsszelben és máshol, akik szeretnék, ha elfelejtenénk, hogy meg kell erősíteni ezeket az értékeket - jelentette ki a honvédelmi miniszter. "Brüsszel versenyezteti a tagországokat, hogy ki tud nagyobbat mondani és többet tenni, alapvetően megváltoztatni az európai keresztény értékeket" - tette hozzá Simicskó István. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.