Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.09.
Kántor Fanni

Palesztinok tüntettek a keresztények ellen

AFP

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Palesztinok tüntettek a keresztények ellen

Palesztinok tüntettek szombaton a ciszjordániai Betlehemben, Jézus Krisztus születésének helyén, tiltakozásul amiatt, hogy a görög ortodox egyház ingatlanokat adott el Kelet-Jeruzsálemben zsidó telepeket bővítő izraeli cégeknek. Az ottani önkormányzat a karácsonyi ünnepségek bojkottjára szólította fel a híveket. A jeruzsálemi görög ortodox pátriárkát gyakran vádolják a palesztinok azzal, hogy ingatlanokat ad el vagy bérbe Izraelnek. Több száz palesztin tüntető megpróbálta eltorlaszolni az utat, amelyen III. Teofil jeruzsálemi ortodox pátriárka gépkocsi menete haladt. A tüntetők kövekkel és vizes palackokkal dobálták, és ököllel ütötték a pátriárka gépkocsiját, és az "áruló, áruló" szót skandálták, míg a palesztin biztonsági erők arrébb nem lökdösték őket. A konvoj három autójának ablakai betörtek, de a pátriárkáé sértetlen maradt. A főpap épségben megérkezett Jézus születésének helyszínére. (MTI)

A Sátán Egyházát üdvözölte Hilary Clinton lánya

A Sátán Egyházának küldött újévi Twitter-üdvözletet Chelsea Clinton, a volt elnök lánya. Az üzenet még hívei körében is vihart kavart, Clinton törölte is azóta a posztot. A Sátán Egyházát egy magyar származású boszorkány-pap alapította. Az alapító fő műve az 1969-ben írt Sátán Bibliája volt, sőt sikerült a modern sátánizmust egyházként is elismertetnie. A Clinton családnak egyébként korábban is volt kapcsolata az okkultizmussal. Hilary Clinton saját maga ismerte el könyvében, hogy nászútján egy vudu szertartáson vett részt és, hogy a választások után előfordult a fejében, hogy okult praktikákkal áll bosszút politikai riválisain. (Vigyázó Blog / Twitter)

Eddig 3,6 milliárddal segített a kormány az üldözött keresztényeknek

A migrációs problémák helyben való megoldására és a keresztények megsegítésére költött eddig 3,6 milliárd forintot a kormány a Hungary Helps elnevezésű program keretében. Többek között Irakban, Libanonban, Jordániában, Szíriában, Nigériában, Tanzániában és Egyiptomban támogattak kisebb-nagyobb projekteket. Ezen kívül 580 milliót költött a kormány az iraki Tell-Aszkufban megrongált lakóházak részbeni helyreállítására. Az erbíli Szent József Kórház féléves gyógyszerellátását pedig 145 millió forinttal támogatta. Kelet-Aleppóban 63 millió forinttal segítik egy ingyenes kórház működését. 150 millió költöttek arra, hogy  67 válságövezetből keresztény fiatalok jöhessenek Magyarországra tanulni. A lap szerint a legkisebb tétel 1,6 millió forint volt: a betlehemi Szent Család Kórháznak vásároltak egy EKG-készüléket. (Hungary Helps)

Iráni keresztények tüntettek Budapesten

Iráni keresztények tüntettek Budapesten az Iszlám Állam ellen, az iráni nagykövetség előtt.” Én egy iráni nő vagyok. Azért élek Magyarországon, mert az iráni muszlim diktatúrából el kellett menekülnöm. Keresztény hitem miatt Iránban üldöztek. Iránban nincs vallásszabadság, szólásszabadság, se igazi emberi jogok és a nők helyzete is veszélyeztetett. Továbbá az ország lakosainak megélhetése is veszélyben van a vezetőink miatt. Honfitársaimnak elege lett! Kimentek az utcára, ahol szó nélkül lelövik őket ezért. Most mi is felemeljünk szavunkat az iráni nagykövetség előtt a szabadságért, az életünkért, hogy hazánkban is úgy lehessen élni újra mint Magyarországon!” Ez olvasható a demonstráció felhívásában. Az iráni hölgy hosszú ideig semmilyen politikai, média megnyilvánulást nem vállalt, mert attól félt, hogy Magyarországon is figyelteti őt az iráni rezsim. (vigyázó blog)

Fontosabb a fiataloknak a melegházasság a szólásszabadságnál

Fontosabb a fiataloknak a melegházasság, mint a szólásszabadság egy új felmérés szerint. A Varkey Foundation kutatása szerint a 18 és 21 év közöttiek kevesebb mint fele gondolja úgy, hogy a nem-erőszakos véleményünket akkor is ki lehet fejeznünk, ha az esetleg vallási, vagy etnikai kisebbségek számára offenzív lehet. A válaszadók 74 százalék úgy véli, egyenlő bánásmód illeti a transzneműeket és majdnem kétharmaduk támogatja az azonos neműek házasságát. 66 százalék véli úgy, hogy világszerte legálissá kellene tenni a “biztonságos abortuszt”. (Varkey Foundation)

Iszlám vezető szigetére ment nyaralni a kanadai miniszterelnök

Etikai szabályokat sértette meg Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök azzal, hogy egy iszlám vezető privát szigetén vakációzott – írja a breitbart. Aga Khan bahamai szigetét 2016 decemberében látogatta meg családjával együtt. Egy megbízott szerint az etikai szabályok több részét is megsértették ezzel, többek között azért, mert a látogatás során befolyásolhatta az iszlám vezető a miniszterelnököt. Ő az első kanadai vezető, aki megsértette az etikai kódexet. (BreitBardt.com)

"A Biblia életre kel az orrunk előtt, és senki sem veszi észre."

Életre kel az orrunk előtt a Biblia a mai világban és senki sem veszi észre – jelentette ki Bill Koenig, amerikai lelkész. „A legfontosabb időket éljük a Bibliai próféciák történelmében, mégis az egyházak érdeklődése elég alacsony” – tette hozzá, majd kijelentette, a mai embereket annyi inger éri, például a közösségi médiából, hogy észre sem veszik mi folyik valójában körülöttük. Szerinte Jeruzseálem Jézus visszajövetelének időzítő órája, éppen ezért elképesztően nagy jelentősége van Trump döntésének is, amelyet a várossal kapcsolatban hozott meg. Végül elmondta, hogy a keresztényeknek újra le kell venni a polcról a Bibliát, le kell porolni és előröl kell elolvasni azért, hogy az idők jelei ne kerüljék el a figyelmünket. (The Jerusalem Post)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.