Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.05.11.
Kántor Fanni

New York-i Hillsong: "Jézus nem tartotta rossznak a homoszexualitást."

Google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Hillsong lelkész: "Imádkozom, hogy mindig sok homoszexuális járjon a gyülekezetünkbe."

Rengeteg homoszexuális férfi és nő jár a gyülekezetünkbe és azért imádkozom, hogy mindig is legyenek ilyen tagjaink – mondta Carl Lentz, a New Yorki-i Hillsong gyülekezet vezető lelkésze egy régebbi interjúban. Ez a gyülekezet mostanában arról lett híres, hogy többek között Justin Bieber és Selena Gomez, Hollywood-i sztárok is itt tértek és keresztelkedtek meg. Joel Huston, korábban nyilatkozott a lelkészről, akit egy vonzó, trendi személyiségnek talál, bár szerinte inkább a Hillsong vonzza az embereket Istenhez. Az amerikai gyülekezet lelkésze egy régebbi CNN-nek adott interjúban elmondta, hogy Jézus korában is vezető szerepet töltött be a homoszexualitás. „Még mindig arra várok, hogy valaki idézze nekem Jézust, ahogyan megnyilvánult ezzel a kérdéssel kapcsolatban. De ilyen igét sehol nem fog találni senki, mert Jézus sosem beszélt erről.” – mondta a lelkész. Az 1. Korintusbeliekhez írt levélben, a hatodik rész kilencedik versszakában azonban Pál azt írja, hogy többek között, a férfiszeplősítők nem örökölhetik Isten országát. Carl Lentz egyébként 2017 novemberében a melegházasság kérdésében azt mondta, hogy ez számára már nem téma, mivel New Yorkban legális a melegházasság. Érdekes módon az Ausztrál Hillsong gyülekezet vezetője, Brian Houston a melegházasságról szóló népszavazás kapcsán egy olyan közleményt adott ki, amelyben világossá tette, hogy a Biblia szerint a házasság egy férfi és egy nő között köttetik. Viszont kiemelte, bármilyen véleménye legyen is valakinek az ügyben, mindeképp menjen el szavazni a kérdésről. Ausztráliában egyébként végül megszavazták a melegházasság engedélyezését. (christiantoday.com)

Brian Houston közleményét

itt nézheti meg.

Kiskorú muszlim házassághoz adtak ki útmutató kézikönyvet

Kiskorú muszlim házasságok megkötéséhez adtak ki egy kézikönyvet a svéd hatóságok. Bár a skandináv államban elméletileg tilos a 18 év alattiak közötti házasság, az iszlám vallású bevándorlók körében ez mintha mégsem lenne így, mivel a svéd szociális szolgálatok kézikönyvet adtak ki, amiben elmagyarázzák, hogy mit kell tudjon az, aki gyerekkel házasodik. Svédországban többször is előfordult, hogy ha a házasságot valamely muszlim államban kötötték meg, akkor azt elismerték a svéd hatóságok is. A Korán szerint egyébként a nagy próféta, Mohammed egyik felesége csak hat éves volt amikor összeházasodtak. (magyarkozosseg.blog)

Keresztény menekült szerint nem akar valódi békét Kim Dzsong Un

Nem valódi békét keres az észak-koreai diktátor egy keresztény menekült szerint. „Az igazi békével együtt hagyni kéne az emberi jogok, a vallás- és szólásszabadság feltörését is.” – mondja a férfi, akit meg is kínoztak hite miatt a diktatúrában. Jelenleg a keresztény Open Doors elnevezésű szervezetnek gyűjt pénzt jótékony célra. A férfi szerint azért kínál békét a vezető, mert szüksége van nemzetközi befektetőkre ahhoz, hogy létrehozhassa szocialista gazdaságát. Hozzátette: Amíg a keresztények nem tarthatnak kezükben, szabadon egy Bibliát sem, addig nincs az országban igazi béke. (christianheadlines.com)

Pogány rituálék miatt késeltek meg egy férfit

Túl hangos pogány rituálék miatt késelte meg a szomszédját egy angol házaspár. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket. A pár nem bírta elviselni, hogy minden teliholdkor pogány rituálé volt a szomszédban, dobokkal és kántálással. Sőt a vallásos szomszéd egy 666 feliratú rendszámtáblát is készített magának, amely az összes környékbeli szerint aggasztó volt. A házaspár férfitagját 10 hónap felfüggesztett börtönre és 130 óra közmunkára ítélték. Felesége 6 hónapot és 100 óra közmunkát kapott, tekintettel arra, hogy még sohasem sértették meg a törvényt.  (Telegraph)

A meleglobbi ellenzése miatt szállt ki keresztény konferenciából Tim Farron

A homoszexualitás elítélése miatt szállt ki egy keresztény konferenciából Tim Farron, brit politikus, aki arról lett híres, hogy hitére hivatkozva lépett vissza a brit liberális demokrata pártból, azt állítva, hogy a kereszténységgel szemben áll a párt által hirdetett moralitás. A politikus Twitter oldalán azt írta, hogy olyan promóciós anyagokra lelt a rendezvényre való készülés során, amely támadja a meleglobbit. Ez pedig őt igencsak elszomorította. Mind ezek ellenére egyébként Tim Farron korábban arra a kérdésre nem reagált, hogy hívőként bűnnek ítéli-e a homoszexuális kapcsolatot. (itv.com)

Muszlimok rongáltak egy templomot - megvédték őket!

„Jihad” feliratot graffitiztek vandálok egy svéd templom falára. Mégis a helyi televízió és a gyülekezetért felelős vezetők is megvédték a rongálókat – írja a CBN. A Jihad szó törekvést jelent, de az Iszlám vallásban a „szent háború” kifejezést jelképezi. Egy képet is megjelenítettek az incidensről, végül eltávolították azt arra hivatkozva, hogy „túl érzékeny” témára tapint rá. A CBN azt írja, hogy Svédország olyan „politikailag korrekt” terület, hogy aki negatívan nyilatkozik a migrációról, az akár el is veszítheti munkáját, és rasszistának minősítik. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.