Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.06.

Németh Sándor Trump döntéséről a Hit Rádióban

Youtube

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Németh Sándor Donald Trump döntéséről

Donald Trump amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa, valamint aláírta azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében a nagykövetség átköltözik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádió szerdai Hit Live című műsorában az eseményeket kommentálva kijelentette, hogy számára Trump beszéde nem új szemszögből közelítette meg Jeruzsálem státuszát, sőt: az amerikai javaslat elsősorban a szaúdi béketervre hajaz. A vezető lelkész hozzátette, hogy Trump nem beszélt arról, hogy a Templomhegyen biztosítani kell a keresztények és a zsidók szabad vallásgyakorlatát, illetve a térségben levő három világvallást egyenlőként nevezte meg, nem emelte ki a zsidó vallást és annak történelmi előjogát nem erősítette meg. 

A kerekasztal beszélgetés során Morvay Péter, a Hetek újságírója kijelentette, hogy nem lehet tudni, pontosan milyen Jeruzsálemet képzel el az elnök, valamint fenntartja ugyanazt a bizonytalanságot a város státuszával kapcsolatban, amiért az elődeit kritizálta. Dr. Grüll Tibor történész a beszélgetés során kiemelte, hogy nincsen valóságalapja annak a palesztin állításnak, miszerint ők a filiszteusok leszármazottai, amely érveléssel a Biblia alapján próbálják az előjogukat igazolni a területhez. Kulifai Máté, a Hetek külpolitikai rovatvezetője szerint az amerikai diplomácia zsákutcába vitte az izraeli vezetést, és így úgymond “az ő térfelükön van a labda a békefolyamatban.”

Németh Sándor kijelentette a beszéd kapcsán: beigazolódott, hogy nem politikusoktól kell várni a megoldást Jeruzsálem ügyében.

Legalizálták a melegházasságot Ausztriában

Legalizálta az osztrák alkotmánybíróság a melegházasságot, a bíróság döntése alapján az azonos nemű személyek 2019 elejétől léphetnek törvényesen házasságra Ausztriában. A testület elé azért került az ügy, mert egy bécsi bíróság elutasította két, élettársi kapcsolatban élő nő kérését arra, hogy összeházasodjanak. A panaszosok ügyvédje történelminek minősítette a döntést, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Ausztria az első európai ország, ahol bíróság döntött a melegházasságról, míg más országok a politikai utat választották. (ATV)

Az év embere díj

A Times neves amerikai lap a tradicionálisan évente választott  “Év embere” címét azon nőknek és férfiaknak adta, akik az elmúlt hónapokban sorra kirobbanó szexuális zaklatási botrányokban kiálltak a nyilvánosság elé, és felvállalták, hogy zaklatás áldozatai voltak. Mint írták, a címet mindazoknak ajánlják, "akik megtörték a csendet." A lap kiemeli a közösségi hálókon elindult “#metoo”, azaz “én is” mozgalmat, amiről úgy vélekedtek, hogy segített a botrány, a társadalomban elért hatékonyságát fellendítenie. (Time Magazine)

Ateista zászló a Tízparancsolat felett

Engedélyezték helyi hatóságok egy ateista szervezetnek az amerikai New Hampshire államban, hogy a jövő hónapban ateista zászló lengjen egy, közel 60 éves Tízparancsolat szobor felett. A bibliai emlékművet idén állították helyre, miután 2016-ban egy ismeretlen vandál felborította. A helyreállítás során a városi tanács döntése értelmében két zászlórudat állítottak az emlékmű fölé, ahol különböző csoportok egy hónapig felhúzhatják a zászlójukat, hogy ezzel neutralizálják a téren a bibliai emlékmű jelenlétét. A helyi ateista csoport már évek óta kampányol a Tízparancsolat emlékmű miatt, azt Alkotmányellenesnek nevezve. A most felhúzandó zászlóval a csoport a szobor elleni tüntetésüket kívánják kifejezni. (Christian News)

Ferenc pápa telefonon egyeztetett Mahmúd Abbásszal

Ferenc pápa telefonon egyeztetett Mahmúd Abbász-szal, a Palesztin Hatóság vezetőjével, Donald Trump Abbásznak tett követően, miszerint Jeruzsálemet kívánja elismerni Izrael fővárosaként, és, hogy az amerikai nagykövetséget oda kívánja áthelyezni. Greg Bruke a Vatikáni Rádióban elmondta, hogy a katolikus egyházfő és Palesztin Hatóság vezetője kedden beszélt egymással, amit a szóvivő elmondása szerint Abbász kezdeményezett. Ferenc pápa szerda reggel húszfős palesztin delegációval találkozott akik a vallásközi párbeszédért felelős vatikáni hivatalban tesznek látogatást. A pápa köszönetét fejezte ki a Palesztin Hatóságnak és személyesen Mahmúd Abbásznak a palesztin területeken élő keresztény közösség iránti figyelemért. (MTI)

Vallásszabadság Amerikában

Helyi idő szerint kedden hallgatta meg az amerikai Legfelsőbb Bíróság azon Colorado-állambeli cukrásznak az ügyét, aki a keresztény hite miatt elutasította esküvői torta elkészítését egy azonos nemű pár számára. A döntésnek a CBN keresztény hírcsatorna szerint jelentős hatása lesz az amerikai vallás- és szólásszabadságra. (CBN, Christian News)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.