Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.09.
Kántor Fanni

Németh Sándor a Felházról nyilatkozott, Túl sok a válás Tel Avivban, Fegyverek kellenek az USA gyülekezeteibe?

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

NÉMETH SÁNDOR: "A Hit Gyülekezete és a Felház nem áll egymással szemben"

Mindenekelőtt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Hit Gyülekezete sem a múltban, sem most nem tekinti a Felház tagjait sem »túloldalon« lévőknek, sem »ellenfeleknek« - jelentette ki a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze. Németh Sándor a 24.hu cikksorozatára reagált, amely a FELHÁZ alapításáról és egyházak közötti elhelyezkedéséről szólt. A cikkben azt írták, hogy a Hit Gyülekezete van az egyik oldalon, mint a jobb oldalon a FIDESZ. Németh Sándor erről azt mondta: Nem szerencsés a politikai paletta tagozódása szerint felosztani ezeket a közösségeket, még akkor sem, ha ma még vannak közöttük családon belüli rendezetlen viszonyok. A Felház képviselőit bátor, hitvalló keresztény testvéreinknek tartjuk, akik között kezdettől megtalálhatóak a Hit Gyülekezete tagjai is. Azt is kijelentette: a Gyülekezet és a Felház közötti mindenfajta szembeállítás hamis és valótlan.

A Hit Gyülekezete vezető lelkészének teljes nyilatkozatát itt olvashatja el. 

Emléktáblát avattak Kertész Imre emlékére

Emléktáblát avattak Kertész Imre irodalmi Nobel-, Kossuth-, Herder- és József Attila-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa születésének 88. évfordulója alkalmából egykori lakóháza falán. Az ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: Kertész Imre műveit magyarul, magyarként írta, témái és tapasztalatai eltéphetetlenül kötötték őt Magyarországhoz. Szerinte Kertész Imre mindent megtett a kisajátítás ellen, még élete végén is, amikor meglátta az Európát érintő migrációban azt a fenyegetést, amely "nemcsak életformánkat, hanem végső soron az európai szabadságot is veszélyezteti".

Betiltották a dohányzást a Vatikánban

Ferenc pápa betiltotta a cigaretta árusítását a Vatikánban, a tilalom a jövő évtől lép életbe. Ennek oka, hogy a Szentszék nem támogathat olyan tevékenységet, amely károsítja az emberek egészségét". A vatikáni szóvivő hivatkozott arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a dohányzás évente hétmillió ember halálát okozza a világon. elismerte, hogy a cigarettaárusítás beszüntetése bevételkiesést okoz a Vatikánnak, de szerinte "semmiféle profit nem legitimálhat olyasmit, ami emberéletekbe kerül". 

Megtalálták az élet okát a tudósok?

Tudósok olyan vegyületet mutatnak be, amely elindíthatta az élet kialakulásához vezető folyamatot – írja egy tudományos folyóiratban megjelent tanulmány. A kutatók egy ideje már keresik a választ arra, hogy hogyan bukkanhattak fel egyszerre egy helyen az élet alapjai. A szakértők szerint a vegyület nagy valószínűséggel jelen volt a korai Földön. A vizsgálat alapján az anyag, különböző hőmérsékleten és körülmények között egy egyszerű katalizátorral kombinálva a vízben képes kialakítani az élet építőelemeit. A tudósok azt mondták, nehéz bizonyítani, hogy ez az anyag jelen volt a kezdetekről, de az biztos, hogy korábban találtak ilyet a  csillagközi por- és gázfelhőkben is. (faktor.hu)

"Aki felvállalja zsidó hitét, az sikeres lesz!"

Több százan ünnepelték az év legsikeresebb zsidóit a vörös szőnyegen, New York-ban. Közülük a legsikeresebb 9 kapott elismerést, azért, mert világhírű karrierjük alatt mindvégig hűek maradta a zsidó hagyatékukhoz és értékeikhez. – írja a Jeruzsálem Post. Az egyik díjazott azt mondta: "aki hithű zsidó, az mindenképp sikeres lesz". Kijelentette: hogy "senki se érezze úgy, hogy bármilyen kompromisszumot kell kötnie a vallása miatt". A díjat kiosztó zsidó szervezet azt mondta: szeretnék, ha az ortodox szónak jó jelentése lenne világszerte, és az embereknek nem a bigottság jutna róla eszébe. (Jerusalem Post)

Házasság előtti tanfolyam jöhet Izraelben

A válások megnövekedett száma miatt ajánlották a civil szervezetek a Knessetnek, hogy házasság előtt tartsanak tanfolyamot a pároknak. – írja a Jeruzsálem Post. A civil szervezetek kutatásai szerint házasságban élő párok gyermekei sikeresebbek lesznek az életben, mint azoké, akik elváltak. 2016-ban csak Tel Avivban több, mint 750-en váltak el. Egy párkapcsolati tanácsadó szerint az oktatási rendszer ugyan felkészíti a gyerekeket arra, hogyan találjanak munkát, de az élet egyik legfontosabb területére, a házasság sikerességére egyáltalán nem tanítja meg őket senki. (Jerusalem Post)

Felfegyverkeznének az amerikai gyülekezetek

"Egyetlen lehetőségünk maradt a texasi lövöldözés után! Az, hogy felfegyverezzük a gyülekezeteket." – mondta egy minnesotai prédikátor. Szerinte ez nem a fegyverhasználati törvényekről szól, hanem a gonoszról, amely mindig is volt és mindig is lesz a világban. Kijelentette, hogy ha valaki gyilkos szándékkal betör egy gyülekezeti házba, annak tudtára lehet adni, hogy bőven van önvédelmi eszköz a területen. Azt is elmondta, hogy Isten nem csak dicsőséges, de mindenható is. Szerinte pedig itt az ideje, hogy az ő erejének természetével felvértezzék magukat fizikailag is a keresztények. (CBN)

Kihagyta a keresztényeket a karácsonyból a TESCO

Homoszexuális, szikh és muszlim párok is szerepelnek a TESCO karácsonyi reklám kisfilmjében. A tradicionális keresztényeket viszont kihagyták – írja a breitportál. A lap szerint közösségi oldalakon futó kampány azért nem helyénvaló, mert a muszlimok vallási okokból nem igazán ünneplik Jézus születését és a karácsonyt. A muzulmánok akár sértésként is vehetik, hogy ezt egyfajta iszlám ünnepként állítják be. Nem egy vallástanító a “Boldog Karácsonyt!” üdvözlést is bűnnek tartja. Az ünnep eredetileg a keresztényektől indul, még sincs kereszt, jászol vagy angyalka a hirdetésben. (breitportál)

25%-ot csökkent az abortuszok száma Floridában

Az amerikai legfelsőbb bíróság előtt imádkozik évek óta egy nagyobb csoport az abortusz ellen. – írja a CBN. A tagok nem hangosan, hanem magukban fohászkodnak Istenhez. A szájukat ugyanis demonstráció képpen piros szalaggal leragasztják, amelyre az „Élet” szót írják rá. Ezzel vállalnak szolidaritást azokkal a kisbabákkal, akik nem tudnak saját érdekükben felszólalni a gyermekgyilkosság ellen. A csoport egyik legkitartóbb tagja azt mondta, hogy Floridában már 25 %-ot csökkent is az abortuszok száma. Neki pedig az az álma, hogy Isten akaratához hűen, további tömegeket mozgasson meg imáival az abortusz ellen.  (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation