Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.09.
Kántor Fanni

Németh Sándor a Felházról nyilatkozott, Túl sok a válás Tel Avivban, Fegyverek kellenek az USA gyülekezeteibe?

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

NÉMETH SÁNDOR: "A Hit Gyülekezete és a Felház nem áll egymással szemben"

Mindenekelőtt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Hit Gyülekezete sem a múltban, sem most nem tekinti a Felház tagjait sem »túloldalon« lévőknek, sem »ellenfeleknek« - jelentette ki a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze. Németh Sándor a 24.hu cikksorozatára reagált, amely a FELHÁZ alapításáról és egyházak közötti elhelyezkedéséről szólt. A cikkben azt írták, hogy a Hit Gyülekezete van az egyik oldalon, mint a jobb oldalon a FIDESZ. Németh Sándor erről azt mondta: Nem szerencsés a politikai paletta tagozódása szerint felosztani ezeket a közösségeket, még akkor sem, ha ma még vannak közöttük családon belüli rendezetlen viszonyok. A Felház képviselőit bátor, hitvalló keresztény testvéreinknek tartjuk, akik között kezdettől megtalálhatóak a Hit Gyülekezete tagjai is. Azt is kijelentette: a Gyülekezet és a Felház közötti mindenfajta szembeállítás hamis és valótlan.

A Hit Gyülekezete vezető lelkészének teljes nyilatkozatát itt olvashatja el. 

Emléktáblát avattak Kertész Imre emlékére

Emléktáblát avattak Kertész Imre irodalmi Nobel-, Kossuth-, Herder- és József Attila-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa születésének 88. évfordulója alkalmából egykori lakóháza falán. Az ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: Kertész Imre műveit magyarul, magyarként írta, témái és tapasztalatai eltéphetetlenül kötötték őt Magyarországhoz. Szerinte Kertész Imre mindent megtett a kisajátítás ellen, még élete végén is, amikor meglátta az Európát érintő migrációban azt a fenyegetést, amely "nemcsak életformánkat, hanem végső soron az európai szabadságot is veszélyezteti".

Betiltották a dohányzást a Vatikánban

Ferenc pápa betiltotta a cigaretta árusítását a Vatikánban, a tilalom a jövő évtől lép életbe. Ennek oka, hogy a Szentszék nem támogathat olyan tevékenységet, amely károsítja az emberek egészségét". A vatikáni szóvivő hivatkozott arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a dohányzás évente hétmillió ember halálát okozza a világon. elismerte, hogy a cigarettaárusítás beszüntetése bevételkiesést okoz a Vatikánnak, de szerinte "semmiféle profit nem legitimálhat olyasmit, ami emberéletekbe kerül". 

Megtalálták az élet okát a tudósok?

Tudósok olyan vegyületet mutatnak be, amely elindíthatta az élet kialakulásához vezető folyamatot – írja egy tudományos folyóiratban megjelent tanulmány. A kutatók egy ideje már keresik a választ arra, hogy hogyan bukkanhattak fel egyszerre egy helyen az élet alapjai. A szakértők szerint a vegyület nagy valószínűséggel jelen volt a korai Földön. A vizsgálat alapján az anyag, különböző hőmérsékleten és körülmények között egy egyszerű katalizátorral kombinálva a vízben képes kialakítani az élet építőelemeit. A tudósok azt mondták, nehéz bizonyítani, hogy ez az anyag jelen volt a kezdetekről, de az biztos, hogy korábban találtak ilyet a  csillagközi por- és gázfelhőkben is. (faktor.hu)

"Aki felvállalja zsidó hitét, az sikeres lesz!"

Több százan ünnepelték az év legsikeresebb zsidóit a vörös szőnyegen, New York-ban. Közülük a legsikeresebb 9 kapott elismerést, azért, mert világhírű karrierjük alatt mindvégig hűek maradta a zsidó hagyatékukhoz és értékeikhez. – írja a Jeruzsálem Post. Az egyik díjazott azt mondta: "aki hithű zsidó, az mindenképp sikeres lesz". Kijelentette: hogy "senki se érezze úgy, hogy bármilyen kompromisszumot kell kötnie a vallása miatt". A díjat kiosztó zsidó szervezet azt mondta: szeretnék, ha az ortodox szónak jó jelentése lenne világszerte, és az embereknek nem a bigottság jutna róla eszébe. (Jerusalem Post)

Házasság előtti tanfolyam jöhet Izraelben

A válások megnövekedett száma miatt ajánlották a civil szervezetek a Knessetnek, hogy házasság előtt tartsanak tanfolyamot a pároknak. – írja a Jeruzsálem Post. A civil szervezetek kutatásai szerint házasságban élő párok gyermekei sikeresebbek lesznek az életben, mint azoké, akik elváltak. 2016-ban csak Tel Avivban több, mint 750-en váltak el. Egy párkapcsolati tanácsadó szerint az oktatási rendszer ugyan felkészíti a gyerekeket arra, hogyan találjanak munkát, de az élet egyik legfontosabb területére, a házasság sikerességére egyáltalán nem tanítja meg őket senki. (Jerusalem Post)

Felfegyverkeznének az amerikai gyülekezetek

"Egyetlen lehetőségünk maradt a texasi lövöldözés után! Az, hogy felfegyverezzük a gyülekezeteket." – mondta egy minnesotai prédikátor. Szerinte ez nem a fegyverhasználati törvényekről szól, hanem a gonoszról, amely mindig is volt és mindig is lesz a világban. Kijelentette, hogy ha valaki gyilkos szándékkal betör egy gyülekezeti házba, annak tudtára lehet adni, hogy bőven van önvédelmi eszköz a területen. Azt is elmondta, hogy Isten nem csak dicsőséges, de mindenható is. Szerinte pedig itt az ideje, hogy az ő erejének természetével felvértezzék magukat fizikailag is a keresztények. (CBN)

Kihagyta a keresztényeket a karácsonyból a TESCO

Homoszexuális, szikh és muszlim párok is szerepelnek a TESCO karácsonyi reklám kisfilmjében. A tradicionális keresztényeket viszont kihagyták – írja a breitportál. A lap szerint közösségi oldalakon futó kampány azért nem helyénvaló, mert a muszlimok vallási okokból nem igazán ünneplik Jézus születését és a karácsonyt. A muzulmánok akár sértésként is vehetik, hogy ezt egyfajta iszlám ünnepként állítják be. Nem egy vallástanító a “Boldog Karácsonyt!” üdvözlést is bűnnek tartja. Az ünnep eredetileg a keresztényektől indul, még sincs kereszt, jászol vagy angyalka a hirdetésben. (breitportál)

25%-ot csökkent az abortuszok száma Floridában

Az amerikai legfelsőbb bíróság előtt imádkozik évek óta egy nagyobb csoport az abortusz ellen. – írja a CBN. A tagok nem hangosan, hanem magukban fohászkodnak Istenhez. A szájukat ugyanis demonstráció képpen piros szalaggal leragasztják, amelyre az „Élet” szót írják rá. Ezzel vállalnak szolidaritást azokkal a kisbabákkal, akik nem tudnak saját érdekükben felszólalni a gyermekgyilkosság ellen. A csoport egyik legkitartóbb tagja azt mondta, hogy Floridában már 25 %-ot csökkent is az abortuszok száma. Neki pedig az az álma, hogy Isten akaratához hűen, további tömegeket mozgasson meg imáival az abortusz ellen.  (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.