Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.13.
Domahidy Anna

Nem a mecsetkérdés a legfontosabb a török-magyar kapcsolatokban

vtvszeged.hu

November 12.-én tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz, melyen Orbán Viktor újraválasztása mellett a mecsetépítés is terítékre került. Erről kérdeztük Gulyás Gergelyt, a párt frakcióvezetőjét, aki a Hit Rádiónak is megerősítette: nem épül mecset Magyarországon.

A Fidesz az amerikai republikánusok által képviselt, erős konzervatív értéktartalommal bíró politikát akarja követni és nem a nyugat-európai, alapértékeket tagadó vezetést – mondta a politikus, aki szerint, bár közös célunk a nyugati életszínvonal beérése, a bevándorlás, a család és az integráció kérdéseivel kapcsolatos értékvita pillanatnyilag nem a megegyezés irányába mutat, hiszen alapvető egyet nem értés jellemzi a két oldalt.

Az ország biztonsági helyzetével kapcsolatban elhangzott a műsorban, hogy nincs szükség újabb mecsetekre. Gulyás Gergely szerint, elég csak megnézni, hogy a terrorcselekményeknek mi a háttere: a merényletekhez vezető radikális iszlám terjesztése a nyugat-európai muszlim hitszónokoknak köszönhető.

Mint elmondta, a Magyar Iszlám Közösség tagjai részéről nem éri fenyegetés a magyar állampolgárokat, de egy újabb mecsetek építése kockázatot jelenthet. „Kontinensünk keresztény ihletettségű, ezt az értéket meg kell őrizni” – tette hozzá.

Az újra napvilágot látott gigantikus mecset látványterveivel kapcsolatban a politikus kifejtette: nem gondolja, hogy a török és magyar kapcsolatokban ez lenne a legfontosabb kérdés, emellett napi aktualitásokról sem tud a témával kapcsolatban.

A hvg.hu szerint sokkal jobb, ha intézményesített mecsetek vannak, minthogy földalatti hálózatok, melyek nagyobb mértékben alkalmasak a radikális nézetek terjesztésére. A Fidesz frakcióvezetője szerint az összefüggés bonyolultabb és nincsenek arról információk, hogy az országban lennének ilyen rejtett hálózatok. Az itt élő néhány ezer lélekszámú iszlám közösségről elmondható, hogy békések, ezt az állapotot meg kell őrizni.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.