Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.05.
Kántor Fanni

MIKE PENCE: "Trump is hívő, pont úgy mint én."

LifeSiteNews

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

"Donald Trump nagyon hálás a keresztényekért."

Az amerikai elnök hívő, ugyanúgy, mint ahogy én – mondta Mike Pence, amerikai alelnök a CBN-nek adott exkluzív interjújában, amelyben arról beszélt, hogy mennyire gyakori az evangéliumi keresztény vezetők látogatása a Fehér Házban. Azt mondta, szerinte Donald Trump szívében nagyon hálás az amerikai keresztényekért. Ők természetesen sokat mondják nekünk, hogy imádkoznak értünk, amely a legkedvesebb szavak, amelyeket valaha hallottunk. – mesélte az alelnök, majd hozzátette: az elnök tudatában van annak, hogy a hit milyen szerepet játszik a nemzetükben. Az amerikai nép pedig biztosan hálás azért, hogy Donald Trumpban egy olyan vezetőt tudhatnak, aki észreveszi és elismeri a hitélet fontosságát a családok és a közösségek életében. (CBN)

A floridai kormányzó is kiállt Jeruzsálem mellett

Miért ne lehetne Jeruzsálemet elfogadni a mai modern Izrael fővárosaként, amikor az ókorban is az volt? – teszi fel a kérdést a Jeruzsálem Post, amely szerint bibliai jelentőséggel bír Donald Trump döntése, azzal kapcsolatban, hogy áthelyezi-e az amerikai nagykövetséget vagy sem a Szent Városba. A floridai kormányzó korábbi beszédében azt mondta egyértelmű a döntés, mindenképpen Jeruzsálembe kell helyezni az amerikai nagykövetséget, ahelyett, hogy halasztgatnák a döntést. A kormányzó egyébként a zsidó állammal rengeteg üzleti szerződést is kötött, amelyben bátorítja őket, hogy minél több bizniszt hozzanak létre Amerikában. Jelenleg az ottani zsidó üzletek hozama 268 millió dollár évente. (Jerusalem Post)

A homoszexuálisok hétköznapi életét mutatnák be a Corvinuson

Élő könyvtárat hozna létre a Corvinus Egyetem néhány hallgatója, amelynek a lényege az lenne, hogy beavassák a tanulókat az LMBTQ életébe. A terv lényege az lenne, hogy babzsákokkal, fotelekkel, nassolni valókkal csábítanák a csoportokhoz az érdeklődőket. Ott pedig egy LMBTQ tag osztaná meg a történetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait. A szervezők biztosítják a résztvevőket, hogy “a programról nem készülne se fotó, se videofelvétel, nem lenne nyoma, hogy ki járt ott.” Mindemellett kérdőíveken gyűjtik a diákok véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen homofób sztereotípiák élhetnek a tanulók fejében a homoszexuálisokkal kapcsolatban. (breitportál)

Már az ima sem a régi az angliai iskolákban

Az étkezés előtti hálaadás és ima megsértheti az ateistákat és azokat, akik nem keresztények – állítják brit iskolai tanácsadók a christiannews szerint.  Az iskolai tanácsadók azt javasolják, hogy ha valaki bármit is szeretne mondani étkezés előtt, tegye azt úgy, hogy ne utaljon semmilyen vallásra, vagy Istenre. A változtatás csak egyetlen egy negatív kommentet kapott az anglikán egyháztól, amely szerin az újítás teljesen értelmetlen. Az anglikán vezető szerint az új szabályzat bolondság és teljesen próbálja elmeszelni a kereszténységet, amelyet nem lenne szabad. Az iskolák egyébként azt a döntést is meghozták, hogy bármilyen dalszöveg, amely vallásra, vagy Istenre utal, meg legyen változtatva, szintén azért, hogy ne sértse a különböző vallású embereket. (premier.ort.uk)

Direkt állítottak keresztet egy Lidl áruházzal szemebe?

Keresztet állíttatott egy Lidl áruházzal szemben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. Mindezzel az origo szerint az élelmiszeráruház keresztényeket gyalázó intézkedéseket szerette volna megtorolni. Az áruház, szeptemberben egész Európában hatalmas botrányt keltett azzal, hogy a görög Eridanous termékek csomagolásáról az egyik leghíresebb görög ortodox templomról, a santorini Anastasisról kiretusálták a keresztet, mert nem akartak megsérteni vele más vallású embereket. Viszont a Lidl akkor nem félt például a keresztények érzékenységének megsértésétől, amikor korábban egy „Spécial Ramadan" nevű édességet hozott forgalomba, és a borítón egy mecset volt látható, természetesen vallási jelképpel, a muszlim félholddal együtt. (origo.hu)

Fiatal hitoktatót lőttek főbe

Bibliával a kezében halt meg az Üdvhadsereg egyik adománygyűjtője, akit jótékonysági munkája közben lőttek le. A 27 éves tettes egy utcán közelről főbe lőtte gyerekek hitoktatásával is foglalkozó áldozatát, aki csak 21 éves volt. Gyilkosa menekülése közben négy autót rabolt el, mire a rendőrség elfogta. Az egyik kocsi vezetőjét lábon lőtte. Hogy miért lőtte le a hitoktatót egyelőre nem tudni. (hvg.hu)

Dúl a meleglobbi a Barbie babáknál is

A „szeretet győz” feliratú, homoszexuálisokat támogató szlogennel reklámozzák a Barbie babákat, amelyeknek ruháján díszeleg a liberális kifejezés. A cég Instagram oldalán több olyan képet is megosztott, amellyel az LMBTQ-t támogatja. Több játékbabát pedig például leszbikusként tüntetett fel a képeken. A homoszexualitást támogató szlogenekkel díszített pólók eladási árából pedig egy melegeket támogató szervezetet támogatnak. A fotók egyébként rengeteg negatív véleményt is kaptak a közösségi médiában. Sokak szerint nem lenne szabad szexuális utalásokat, perverziókat vinni a játékok és a gyerekek világába. Sokan el is pártoltak a gyártól és kijelentették, soha nem vesznek gyereküknek többé Barbie babát. (instagram.com/barbiestyle)

instagram.com/barbiestyle
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.