Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.05.
Kántor Fanni

MIKE PENCE: "Trump is hívő, pont úgy mint én."

LifeSiteNews

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

"Donald Trump nagyon hálás a keresztényekért."

Az amerikai elnök hívő, ugyanúgy, mint ahogy én – mondta Mike Pence, amerikai alelnök a CBN-nek adott exkluzív interjújában, amelyben arról beszélt, hogy mennyire gyakori az evangéliumi keresztény vezetők látogatása a Fehér Házban. Azt mondta, szerinte Donald Trump szívében nagyon hálás az amerikai keresztényekért. Ők természetesen sokat mondják nekünk, hogy imádkoznak értünk, amely a legkedvesebb szavak, amelyeket valaha hallottunk. – mesélte az alelnök, majd hozzátette: az elnök tudatában van annak, hogy a hit milyen szerepet játszik a nemzetükben. Az amerikai nép pedig biztosan hálás azért, hogy Donald Trumpban egy olyan vezetőt tudhatnak, aki észreveszi és elismeri a hitélet fontosságát a családok és a közösségek életében. (CBN)

A floridai kormányzó is kiállt Jeruzsálem mellett

Miért ne lehetne Jeruzsálemet elfogadni a mai modern Izrael fővárosaként, amikor az ókorban is az volt? – teszi fel a kérdést a Jeruzsálem Post, amely szerint bibliai jelentőséggel bír Donald Trump döntése, azzal kapcsolatban, hogy áthelyezi-e az amerikai nagykövetséget vagy sem a Szent Városba. A floridai kormányzó korábbi beszédében azt mondta egyértelmű a döntés, mindenképpen Jeruzsálembe kell helyezni az amerikai nagykövetséget, ahelyett, hogy halasztgatnák a döntést. A kormányzó egyébként a zsidó állammal rengeteg üzleti szerződést is kötött, amelyben bátorítja őket, hogy minél több bizniszt hozzanak létre Amerikában. Jelenleg az ottani zsidó üzletek hozama 268 millió dollár évente. (Jerusalem Post)

A homoszexuálisok hétköznapi életét mutatnák be a Corvinuson

Élő könyvtárat hozna létre a Corvinus Egyetem néhány hallgatója, amelynek a lényege az lenne, hogy beavassák a tanulókat az LMBTQ életébe. A terv lényege az lenne, hogy babzsákokkal, fotelekkel, nassolni valókkal csábítanák a csoportokhoz az érdeklődőket. Ott pedig egy LMBTQ tag osztaná meg a történetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait. A szervezők biztosítják a résztvevőket, hogy “a programról nem készülne se fotó, se videofelvétel, nem lenne nyoma, hogy ki járt ott.” Mindemellett kérdőíveken gyűjtik a diákok véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen homofób sztereotípiák élhetnek a tanulók fejében a homoszexuálisokkal kapcsolatban. (breitportál)

Már az ima sem a régi az angliai iskolákban

Az étkezés előtti hálaadás és ima megsértheti az ateistákat és azokat, akik nem keresztények – állítják brit iskolai tanácsadók a christiannews szerint.  Az iskolai tanácsadók azt javasolják, hogy ha valaki bármit is szeretne mondani étkezés előtt, tegye azt úgy, hogy ne utaljon semmilyen vallásra, vagy Istenre. A változtatás csak egyetlen egy negatív kommentet kapott az anglikán egyháztól, amely szerin az újítás teljesen értelmetlen. Az anglikán vezető szerint az új szabályzat bolondság és teljesen próbálja elmeszelni a kereszténységet, amelyet nem lenne szabad. Az iskolák egyébként azt a döntést is meghozták, hogy bármilyen dalszöveg, amely vallásra, vagy Istenre utal, meg legyen változtatva, szintén azért, hogy ne sértse a különböző vallású embereket. (premier.ort.uk)

Direkt állítottak keresztet egy Lidl áruházzal szemebe?

Keresztet állíttatott egy Lidl áruházzal szemben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. Mindezzel az origo szerint az élelmiszeráruház keresztényeket gyalázó intézkedéseket szerette volna megtorolni. Az áruház, szeptemberben egész Európában hatalmas botrányt keltett azzal, hogy a görög Eridanous termékek csomagolásáról az egyik leghíresebb görög ortodox templomról, a santorini Anastasisról kiretusálták a keresztet, mert nem akartak megsérteni vele más vallású embereket. Viszont a Lidl akkor nem félt például a keresztények érzékenységének megsértésétől, amikor korábban egy „Spécial Ramadan" nevű édességet hozott forgalomba, és a borítón egy mecset volt látható, természetesen vallási jelképpel, a muszlim félholddal együtt. (origo.hu)

Fiatal hitoktatót lőttek főbe

Bibliával a kezében halt meg az Üdvhadsereg egyik adománygyűjtője, akit jótékonysági munkája közben lőttek le. A 27 éves tettes egy utcán közelről főbe lőtte gyerekek hitoktatásával is foglalkozó áldozatát, aki csak 21 éves volt. Gyilkosa menekülése közben négy autót rabolt el, mire a rendőrség elfogta. Az egyik kocsi vezetőjét lábon lőtte. Hogy miért lőtte le a hitoktatót egyelőre nem tudni. (hvg.hu)

Dúl a meleglobbi a Barbie babáknál is

A „szeretet győz” feliratú, homoszexuálisokat támogató szlogennel reklámozzák a Barbie babákat, amelyeknek ruháján díszeleg a liberális kifejezés. A cég Instagram oldalán több olyan képet is megosztott, amellyel az LMBTQ-t támogatja. Több játékbabát pedig például leszbikusként tüntetett fel a képeken. A homoszexualitást támogató szlogenekkel díszített pólók eladási árából pedig egy melegeket támogató szervezetet támogatnak. A fotók egyébként rengeteg negatív véleményt is kaptak a közösségi médiában. Sokak szerint nem lenne szabad szexuális utalásokat, perverziókat vinni a játékok és a gyerekek világába. Sokan el is pártoltak a gyártól és kijelentették, soha nem vesznek gyereküknek többé Barbie babát. (instagram.com/barbiestyle)

instagram.com/barbiestyle
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.