Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.04.
Domahidy Anna

Migránshelyzet: születnek és érkeznek, de nem integrálódnak

promenad.hu

Dr. Speidl Biankával, a Migrációkutató Intézet vezető kutatójával beszélgettünk az amerikai Pew Research Intézet által kiadott jelentésről, miszerint a muszlim lakosság száma Európában elkerülhetetlenül növekedni fog.

2050-re a mostani 4,9 százalékos arány 7,4-14 százalékra emelkedhet. Franciaország esetében már most 10 százalékot helyeztek kilátásba.

A folyamatos növekedéssel kapcsolatban az a kérdés merül fel, hogy mi az a szervező erő, amely veszélyessé teszi ezeket a közösségeket? Az integráció lehetősége mindig fennáll, egyes emberek és kisebb közösségek esetében, de akkora embertömegnél, mint amely a 2015-ös migrációs hullámmal érkezett, mindez már problematikus. Európa esetében ráadásul az is része a problémának, hogy az elmúlt ötven évben érkezett bevándorlók sokasága esetében nem történt meg a kulturális integráció.

A migrációs számarány növekedésről az állandó elosztási politika is gondoskodhat, amely legálissá tenné a folyamatos beáramlást. A születési számok nem térnek el erőteljesen a bennszülött lakosság és a bevándorlók között: a bevándorlók is általában egy-két gyermeket vállalnak, ám a harminc éves korosztályban igen magas a betelepülők száma, ezért a demográfiai adatok szépen fokozatosan meg fognak változni – tette hozzá a szakember.

Elméletileg egy 15 százalékos arány nem kellene, hogy okot adjon a félelemre, de antropológusok és társadalomtudósok is megállapították, hogy 10-12 százalékos küszöbértéknél, a többségi, befogadó társadalomra már komoly hatást lehet gyakorolni. Az említett kulturális integráció teljes hiánya, negatív jövőképet sejtet – mondta el Dr. Speidl Bianka.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.