Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.12.
Kántor Fanni

MÉSZÁROS ISTVÁN: "Az egyházaknak joguk van politizálni."

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

MÉSZÁROS ISTVÁN: "Akik biznisz-szektának hívják a Hit Gyülekezetét, azok nem tudják miről szól az egész."

Egy gyülekezeti, vallási intézménynek joga van politizálni – mondta Mészáros István, a Hit Gyülekezete lelkésze és ügyvéd a Középpont című műsorunkban. Szerinte nem csak hogy joga, de kötelessége is van az embernek erre, mert Isten sem elszenvedője a körülötte lévő viszonyoknak, hanem alakítója. Hozzátette, hogy az isteni szabadságot meg kell élni, mivel tárgyai vagyunk a politikának, különösen olyan időkben, amikor a bibliai értékeket támadják. Kifejtette, hogy természetesen az egyház nem egy politikai párt, de társadalometikai értékrendet képvisel, amelyet meg akar jeleníteni és élni. Innentől kezdve akár akarja akár nem, politikai kihatása lesz a tevékenységének. Azt is elmondta, hogy a keresztények ne ijedjenek meg az olyan cikkektől, mint amilyen például a 444.hu-n jelent meg, hanem örüljenek neki, hogy foglalkoztatja a társadalmat ez a téma. Végül kiemelte, hogy Németh Sándort, a Hit Gyülekezetének vezető lelkészét 1981 óta ismeri, amikor még bűncselekménynek számított felvállalni a kereszténységet. Mindezzel ők álltak szemben és vállalkoztak akkoriban „törvénytelenségre”. Éppen ezért felháborítónak tartja, hogy azokat a kijelentéseket, hogy csak a pénzért működik az egyház.

Már továbbálltak a befogadott kopt keresztények

Nem tud a megmentett kopt keresztényekről magyar helyi kopt egyház, sem az egyiptomi, sem az iraki külügy, és még az ottani közösségek vezetői sem. – írja az index, oknyomozó riportjában. Az egyiptomi nagykövet egyenesen megdöbbent, egy kairói külügyi munkatárs azt hitte, viccelődik az index újságírója. A lap kiderítette, hogy a mentési folyamatok helyiek bevonásával teljes titokban történhettek, mert nem akarták a keresztények életét kockáztatni. A keresztényeket megpróbálták Magyarországon megtalálni, de kiderült, hogy azóta tovább utaztak más országba.

A muszlim-német párkapcsolatokat promotálja a német állami TV

Egy iszlám bevándorló fiú és egy német lány kapcsolatáról készített dokumentumfilmet egy német, államilag finanszírozott gyerekeknek szóló csatorna. A film arról szól, hogy egy 16 éves lány hogyan szeret bele egy 17 éves migráns fiúba. A muszlim srác megmondja a barátnőjének, hogy viselkedjen erkölcsösen, azaz ne öltözködjön kihívóan, viseljen fejkendőt, ne egyen disznóhúst és más fiúkat sem ölelhet meg. A német tinilány hajlandó arra, hogy ne viseljen térd fölé érő ruhákat, viszont fejkendőt nem visel, amit párja sérelmez is. „Az arab kultúrában nőttem fel. Hiszek a kultúrámban és a vallásomban. A vallás szabályokat állít fel. Az iszlám nélkül nincsenek szabályok, szabályok nélkül pedig nincs élet „ – ezt az iszlám fiú meséli, aki azt mondta, hogy alig várja, hogy feleségül vegye a lányt és az övé legyen. A téma azért is érinti érzékenyen a németeket, mert előző hónapban egy migráns megölte a német barátnőjét, egy másik pedig majdnem vízbe fojtotta német párját. (888.hu)

2017-ben is több ezer keresztényt öltek meg

Több mint 3000 keresztényt öltek meg – kétharmadukat Nigériában – 2016 novembere és 2017 októbere között "a hitükkel kapcsolatos okok miatt" – közölte az Open Doors protestáns szervezet. A szervezet idei jelentésében azt az 50 országot vizsgálta, amelyben a keresztények a legnagyobb üldöztetésnek vannak kitéve. A jelentés szerint 215 millió keresztény volt különböző szintű üldöztetés áldozata. Az éves jelentésben immár 17. éve Észak-Korea áll az első helyen, a kommunista országot Afganisztán, Szomália, Szudán, Pakisztán, Eritrea, Líbia, Irak, Jemen, Irán és India követi. Csak Nigériában mintegy 2000 keresztényt öltek meg. (MTI / 888.hu)

Minden joszabályt megsértett a Szcientológia Egyház

Minden jogszabályt megsértett a szcientológiai egyház Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője szerint, aki a 888.hu-nak elmondta, olyanok adatokat is tartalmazták az egyház dossziéi, akik soha semmilyen kapcsolatban nem álltak a Szcientológia Egyházzal. Azt is kiemelte, hogy korábban ilyen jogsértést még nem tapasztalt karrierje során. Ezért szabták ki rájuk a maximum pénzbüntetést.

ORBÁN  GÁSPÁR: "Jó néven vettük a Hit Gyülekezetének intéseit."

Érkezett a Hit Gyülekezetétől és más felekezetektől intés, amelyek felhívták a figyelmünket problémákra – mondta Orbán Gáspár, a Felház egyik vezetője a Business Class Magazinnak adott interjújában. Kiemelte, hogy nagyon jó néven vették, mert a Hit Gyülekezetében a hívők idősebbek, bölcsebbek és régebb óta ismerik az Urat. Végül hozzátette, hogy szerinte a hegyre több út vezet föl, azaz minden vallásban szerinte Istent keresik. (Hvg.hu)

Elnyomja a konzervatív oldalakat a Google

A Google manipulálja a konzervatív beállítottságú oldalak megjelenítését, míg a liberálisakét szabadon hagyja – írja a christianpost a daily caller amerikai lapra hivatkozva. Egy kutatás szerint a Googleben ha egy olvasó konzervatív oldalra téved, akkor a kereső felajánl alternatívákat, amelyek más szemszögből közelítik meg a konzervatív oldal tartalmát. Egy férfit, aki egy ezt bizonyító dokumentumot szivárogtatott ki, kirúgták a cégtől. Egy másik portál pedig érvként hozza fel, hogy például Bill Clinton zaklatási botrányai mellé a Google megjegyzésben hozzáfűzte, hogy „nem bizonyított”. Mindeközben az esetet több tény is alátámasztja liberális képviselő bűneit. (christianpost.com)

Meggyógyult a texasi mészárlásban 5-ször meglőtt kisfiú

A texasi gyülekezeti mészárlásban megsérült 5 éves kisfiú hazatérhetett a kórházból, miután a tragédiában 5 helyen is meglőtték. Többen a családját támogatók közül Istent dicsérték a gyógyulásért, amely szinte lehetetlennek tűnt a tragédia napján. Az elhíresült mészárlásban 26-an meghaltak és 20-an megsérültek. (christianpost.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.