Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.04.
Domahidy Anna

Mesterházy: Botka után Gyurcsány fekszik a megegyezés útjába

Twitter

A hétvégén elmarad a tervezett MSZP kongresszus. A témában, Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét, országgyűlési képviselőjét kérdeztük.

Azért kellett új időpontot találni a kongresszus megtartására, mert nem haladtak a tárgyalások a Demokratikus Koalícióval. A két napos esemény-sorozat egyik napja változatlanul január 6, a december 9-re tervezett tanácskozás pedig átkerült január végére – mondta el a Hit Rádiónak Mesterházy, aki nemrég került csak bele a tárgyaló delegációba, de máris azt gondolja, hogy az egyeztetések megfeneklésének oka az, hogy a DK-nak folyamatosan bővül az igénye a választókerületek tekintetében.

Az MSZP úgy látja, hogy mindenhol a legjobb közös ellenzéki jelölt megválasztása a cél, akinek nemcsak megfelelő személyiséggel kell rendelkeznie, hanem fontos, hogy megfelelő kampány-struktúra, kampány-szervezet és kellő mennyiségű aktivista álljon mögötte. Az Orbán-kormány leváltásához ugyanis közös miniszterelnök-jelöltre, közös listára és jelöltekre (mind a 106 választó körzetben) lenne szükség – ecsetelte meggyőződésüket a képviselő, és nem érti, hogy ha egy évvel ezelőtt még jó volt a DK-nak a közös miniszterelnök-jelölt, akkor most miért nem támogatják ezt az ötletet.

A közös lista elengedhetetlen – állítja Mesterházy -, hiszen csak így tud megvalósulni a szavazatok maximalizálása, amely garantálná, hogy egyetlen szavazat se vesszen el. Mint mondja, nem rajtuk múlik, hogy találjanak közös kormányfő-jelöltet, és megszülessen végre egy közös lista. Úgy véli, míg korábban Botka László volt a megállapodás kerékkötője, visszalépése után Gyurcsány Ferenc és a DK az, aki akadály jelenthet annak megvalósulásában. Holott felmérések igazolják, hogy szavazóik szintén támogatnák a közös konstrukciókat.

Az MSZP választási programja a „Tegyünk Igazságot!”nevet kapta. A Magyarországon tapasztalható igazságtalanságok kiküszöbölése baloldali politikát követel – érvelt a szocialista politikus. „2018-tól olyan baloldali politikát hirdetünk, amely ezekre az igazságtalanságokra, ad választ, igazságot tesz és az Orbán-rendszer károsultjainak, veszteseinek kompenzációt ad” – mondta el Mesterházy.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.