Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.12.04.
Domahidy Anna

Mesterházy: Botka után Gyurcsány fekszik a megegyezés útjába

Twitter

A hétvégén elmarad a tervezett MSZP kongresszus. A témában, Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét, országgyűlési képviselőjét kérdeztük.

Azért kellett új időpontot találni a kongresszus megtartására, mert nem haladtak a tárgyalások a Demokratikus Koalícióval. A két napos esemény-sorozat egyik napja változatlanul január 6, a december 9-re tervezett tanácskozás pedig átkerült január végére – mondta el a Hit Rádiónak Mesterházy, aki nemrég került csak bele a tárgyaló delegációba, de máris azt gondolja, hogy az egyeztetések megfeneklésének oka az, hogy a DK-nak folyamatosan bővül az igénye a választókerületek tekintetében.

Az MSZP úgy látja, hogy mindenhol a legjobb közös ellenzéki jelölt megválasztása a cél, akinek nemcsak megfelelő személyiséggel kell rendelkeznie, hanem fontos, hogy megfelelő kampány-struktúra, kampány-szervezet és kellő mennyiségű aktivista álljon mögötte. Az Orbán-kormány leváltásához ugyanis közös miniszterelnök-jelöltre, közös listára és jelöltekre (mind a 106 választó körzetben) lenne szükség – ecsetelte meggyőződésüket a képviselő, és nem érti, hogy ha egy évvel ezelőtt még jó volt a DK-nak a közös miniszterelnök-jelölt, akkor most miért nem támogatják ezt az ötletet.

A közös lista elengedhetetlen – állítja Mesterházy -, hiszen csak így tud megvalósulni a szavazatok maximalizálása, amely garantálná, hogy egyetlen szavazat se vesszen el. Mint mondja, nem rajtuk múlik, hogy találjanak közös kormányfő-jelöltet, és megszülessen végre egy közös lista. Úgy véli, míg korábban Botka László volt a megállapodás kerékkötője, visszalépése után Gyurcsány Ferenc és a DK az, aki akadály jelenthet annak megvalósulásában. Holott felmérések igazolják, hogy szavazóik szintén támogatnák a közös konstrukciókat.

Az MSZP választási programja a „Tegyünk Igazságot!”nevet kapta. A Magyarországon tapasztalható igazságtalanságok kiküszöbölése baloldali politikát követel – érvelt a szocialista politikus. „2018-tól olyan baloldali politikát hirdetünk, amely ezekre az igazságtalanságokra, ad választ, igazságot tesz és az Orbán-rendszer károsultjainak, veszteseinek kompenzációt ad” – mondta el Mesterházy.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.